Valtuuskunnan vaali 2016

 

Vuonna 2016  järjestettävässä valtuuskunnan vaalissa valitaan 30 valtuuskunnan varsinaista jäsentä, kymmenen varajäsentä sekä kaksi valtuuskunnan opiskelijajäsentä varajäsenineen vuosiksi 2017–2019. 

Äänestysaika postivaalissa on 3.10.- 2.11.2016 klo 16 saakka. 

Vaalin tulos

Vaalin lopullinen tulos on liiton ajankohtaisissa täällä.

Kuvagalleria uuden valtuuskunnan kokoonpanosta on valtuuskunnan sivulla.

Vaalipöytäkirja, jossa ovat tärkeät vaalin numerot, annetut äänet ja suhteellisen vaalin mukaiset vertailuluvut on jäsensivuilla, täällä.

Valtuuskunta on liiton ylin päättävä elin 

Valtuuskunta muun muassa hyväksyy toiminnan painopisteet, vuosittaiset toimintasuunnitelmat, valitsee puheenjohtajan ja hyväksyy talousarviot. Tavoite- ja toimintasuunnoitelmat ovat jäsensivulla

Päättyneiden vuosien toiminnasta kerrotaan tällä verkkosivulla, vuoden 2015 toiminnasta kevään valtuuskunnan kokouksen jälkeen myös kesäkuun Eläinlääkärilehdessä. 

Katso ehdokkaiden kuvia verkosta

Tässä on verkkolista samoista ehdokkaista. Listassa on mukana valokuvia ja tietoja asioista, joita ehdokkaan ovat ilmoittaneet ajavansa. Samassa dokumentissa ovat valtuuskunnan vaalin ja valtuuskunnan opiskelijavaalin ehdokkaat peräkkäin. Tietoja saattoi ilmoittaa 9.9.2016 klo 16 saakka.

Vaalit  Eläinlääkärilehdessä 

Suomen Eläinlääkärilehdessä julkaistaan keväällä vaaleihin liittyvää juttusarjaa. Lue jutut myös tästä: 

Osa 1, Lehti 2/16 ilmestyi 3.3. asiaa muun muassa edellisistä vaaleista ja valtuuttetujen näkemyksistä 

Osa 2, Lehti 3/16, ilmestyi 6.4., asiaa muun muassa jäsenkunnan jakaumasta ja valtuutettujen näkemyksistä 

Osa 3, Lehti 4/16, ilmestyy 12.5., asiaa muun muassa siitä mikä valtuutettujen mielestä ollut tärkeää kuluvalla kaudella 

Osa 4, Lehti 5/16, ilmestyy 21.6. 

Vaaliasiaa oli myös lehden 2/16 pääkirjoituksessa, lue tästä

Nykyisestä valtuuskunnasta on tietoja täällä.

Vaalien tärkeät päivämäärät

9.9.2016    Tiedot ehdokkaista ja ehdokkaiden muodostamista vaaliryhmistä on jätettävä toimistoon 9.9. klo 16.00 mennessä, minkä jälkeen vahvistetaan ehdokaslista.

3.10.2016   Äänestysaika alkaa, postiäänestys. Äänestyskelpoisia ovat liiton jäsenet, joiden jäsenyys on ollut voimassa 30.6.

2.11.2016   Äänestysaika loppuu klo 16, postiäänestys (HUOM! Vaalikuoret ovat ns. vastauslähetyskuoria, joita posti käsittelee vähintään yhden päivän kauemmin kuin tavallisia kuoria. Lähetä vaalikuori ajoissa, kuitenkin niin, ettei se ole perillä ennen 3.10.2016)

7.11.2016 alkava viikko    Vaalin alustava tulos julkistetaan

25.11.2016    Hallitus vahvistaa vaalituloksen

26.11.2016   Vanhan ja uuden valtuuskunnan kokous

Vaikuta liittosi tulevaisuuteen ja päätöksiin! 

Voit asettua ehdokkaaksi täyttämällä sivun alalaidassa olevan kaavakkeen ja toimittamalla sen määräaikaan mennessä liiton toimistoon (Aleksis Kiven katu 52–54, 00510 Helsinki, toimisto (at) sell.fi). Myös vapaamuotoinen kirjallinen ilmoitus tai sähköposti riittää, jos niistä ilmenevät vastaavat tiedot, yhteystiedot. Ilmoituksesta tulee ilmetä ehdokkaan täydellinen nimi ja kotipaikka. Ehdokkaaksi ilmoittautuminen päättyy 9.9.2016 klo 16. 

Vaaliasiakirjat tulee lukea huolellisesti, sillä vaalivaliokunta ei voi vaaleissa tehdä poikkeuksia yksittäisten ehdokkaiden kohdalla. Vaaleissa on ehdottomat menettelytavat ja aikataulu. Säännöillä turvataan jäsenistön oikeudenmukainen ja tasapuolinen kohtelu.

Ehdokkaaksi ilmoittautuneet voivat muodostaa vaaliryhmän kirjallisella asiakirjalla, jonka allekirjoittaa vaaliryhmää edustava asiamies. Asiamies vahvistaa allekirjoituksellaan sen, että ehdokkaat ovat suostuneet vaaliryhmään liittymiseen. Tähän on asiakirjamalli sivun alalaidassa. Vaaliryhmien muodostaminen päättyy 9.9.2016 klo 16. 

Ehdokkaalle muistiin 

Ehdokkaita pyydetään myös lähettämään painokelpoinen valokuva, mielellään värillinen rintakuva, vähintään 300 kt, jpg-muodossa osoitteeseen toimisto(at)sell.fi tai paperikuva skannattavaksi, yhteystiedot

Jäsenille lähetetään vaalitietoa postitse ja sähköisessä uutiskirjeessä. 

Vaalin 2016 malliasiakirjoja: 

Ilmoitukset voi tehdä myös vapaamuotoisesti. 

Malli ehdokkuusilmoituksesta

Malli opiskelijan ehdokkuusilmoituksesta

Malli vaaliryhmän muodostamisasiakirjasta

Valtuuskunnan vaalijärjestys

Lisätiedon tarvetta? 

Vaaliin liittyviä kysymyksiä voi esittää toiminnanjohtaja Marjatta Vehkaojalle puh. 050 438 5514,  marjatta.vehkaoja(at)sell.fi.