Jäsenen työttömyysturva

Työttömyyskassaan on liityttävä itse. 

Työttömyyskassan jäsenyydestä on hyötyä, jos työuralla tulee yllättäviä tilanteita työttömyyden muodossa tai suunnittelet vuorotteluvapaata. Tietyissä tilanteissa voi saada liikkuvuusavustusta.

Jos ei kuulu työttömyyskassaan, Kela voi maksaa joko peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Työttömyyskassan korvaus on Kelan korvausta parempi.

Palkansaaja-asemassa työskentelevät eläinlääkärit voivat liittyä Lakimiesten ja Lääkärien työttömyyskassan (LL-kassa) jäseneksi. Myös eläinlääkäriopiskelijat voivat liittyä LL-kassaan ollessaan työssä.
Työn ei tarvitse olla oman alan työtä (tämä on uutta vuodesta 2022), eläinlääkäri ja alan opiskelija voivat kuulua kassaan tutkintopohjalta. Jäsenhakemus kannattaa lähettää LL-kassaan heti työ- tai virkasuhteen alkaessa, sillä kassajäsenyys ei voi alkaa takautuvasti. Katso lisätietoja kassan sivuilta. 

Työttömyyskassan jäsenyyttä haetaan kirjallisesti. Sähköisen jäsenhakemuksen voit täyttää LL-kassan verkkosivuilla osoitteessa www.LL-kassa.fi

Vuoden 2023 jäsenmaksu on 36 euroa. Jäsenmaksu laskutetaan jäsenyysajalta. Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen.

Lakimiesten ja Lääkärien työttömyyskassa (LL-kassa) aloitti toimintansa 1.1.2022, kun Lakimiesten työttömyyskassa sulautui Lääkärien työttömyyskassaan. Lue lisää tästä. 

Ammatinharjoittaja ja yrittäjä voi liittyä Yrittäjäkassaan (Yrittäjän Työttömyyskassa).

Jäsenelle on lisätietoa jäsensivulla.