Valtuuskunnan vaali 2022

Vaalin vahvistettu tulos

Eläinlääkäriliiton vaalilautakunta on vahvistanut vaalituloksen kokouksessaan 25.10.

Valtuuskunnan uudet jäsenet ja varajäsenet 

Valtuuskunnan uudet opiskelijajäsenet ja opiskelijavarajäsenet

Tarkemmat tulokset ovat luettavissa jäsensivuilla.

Äänestys on päättynyt 24.10. klo 12

Ehdokaslista

Opiskelijaehdokaslista

Ehdokkaiden kuvat, tavoitteet sekä valitsijayhdistysten ja vaaliliittojen tavoitteet ovat täällä.

Äänestys

Äänestys on alkanut 3.10. klo 12 ja jatkuu 24.10. klo 12 asti.

Luethan ensin äänestysohjeen.

  • Tunnistautua voit pankkitunnuksilla tai kaksivaiheisesti liiton jäsenrekisteristä löytyvällä puhelinnumerolla tai sähköpostilla. Suosittelemme ensisijaisesti kirjautumista pankkitunnuksilla.
  • Käyttäessäsi kirjautumista puhelinnumerolla tai sähköpostiosoitteella, tulee kyseisen numeron tai sähköpostin olla sama, jonka olet ilmoittanut liiton jäsentietoihin ja joka on ollut jäsenrekisterissä elokuussa.
  • Voit tarkistaa nykyiset jäsentietosi täältä.
  • Käytäthän matkapuhelinnumero kohtaan ilmoitettua puhelinnumeroa.
  • Huomaathan, että sähköpostia käytettäessä viesti saattaa mennä roskapostiin.

Ehdokkaaksi ilmoittautuminen

Ehdokasasettelu on päättynyt 31.8.

Ilmoittaudu ehdokkaaksi Suomen Eläinlääkäriliiton valtuuskunnan vaaliin täyttämällä sähköinen ehdokkuusilmoittautumislomake. Lomake on täällä ja ruotsiksi täällä. Opiskelijaehdokkaaksi voit ilmoittautua täyttämällä tämän opiskelijaehdokkuusilmoittautumislomakkeen. Täytä lomake ja lähetä se liiton toimistoon sähköpostilla osoitteeseen vaali2022 (at) sell.fi viimeistään 31.8. klo 15 mennessä. 

Valitsijayhdistyksen muodostamisasiakirjan pohja on täällä (pdf) ja täällä (word).

Vaaliliiton muodostamisasiakirjan pohja on täällä (pdf) ja täällä (word).

Viralliset vaalimateriaalit

Valtuuskunnan vaalijärjestys, pdf-muodossa, valtuuskunta hyväksynyt 17.11.2018

Toukokuun kirje vaaleista jäsenille (pdf)

Vaaliopas (pdf)

Syksyllä 3.–24.10. järjestettävässä Eläinlääkäriliiton valtuuskunnan sähköisessä vaalissa valitaan 30 valtuuskunnan varsinaista jäsentä, kymmenen varajäsentä sekä kaksi valtuuskunnan opiskelijajäsentä ja kaksi opiskelijavarajäsentä kaudelle 2023–2025. Suhteellisessa vaalissa jäsenellä on käytössään 10 ääntä ja opiskelijajäsenellä 2 ääntä.
Yhdelle ehdokkaalle voi antaa yhden äänen. Kaikkia ääniä ei ole pakko käyttää.

Tarkempi esimerkki vaalin tuloksen laskemisesta ja valitsijayhdistysten sekä vaaliliittojen vaikutuksesta tulokseen on täällä.

Liiton hallitus asetti 28.1. kuusijäsenisen vaalilautakunnan huolehtimaan valtuuskunnan vaalista. Vaalilautakunnan jäseniksi nimettiin Kirsi Sario, Olli Ruoho, Kristiina Asplund, Paula Junnilainen, Hannu Korkeala ja Auli Vaarala. Puheenjohtajana toimii Sario ja varapuheenjohtajana Ruoho. 

Jäsenille lähetetään vaalitietoa postitse (touko- ja syyskuussa), Eläinlääkärilehdessä, sähköisessä jäsenkirjeessä ja verkkosivuilla.

Vaikuta liittomme tulevaisuuteen ja päätöksiin: asetu ehdolle!

Voit asettua ehdokkaaksi ilmoittamalla siitä sähköisesti lomakkeella liiton toimistolle (lue ylempää tältä sivulta).

Ilmoituksessa pitää olla ehdokkaan täydellinen nimi ja kotipaikka. Ehdokkaiksi ilmoittautuneet voivat muodostaa valitsijayhdistyksen kirjallisella asiakirjalla, jonka allekirjoittaa valitsijayhdistystä edustava asiamies. Asiamies vahvistaa allekirjoituksellaan, että ehdokkaat ovat suostuneet valitsijayhdistyksen ehdokkaiksi. Asiakirjat toimitetaan liiton toimistolle postitse tai skannattuna sähköpostin liitteenä. Lisäksi tarvitaan valokuva. 

Muista nämä päivämäärät:

30.6. Jos et ole vielä liiton jäsen, lähetä jäsenanomus liiton toimistoon viimeistään 30.6. Tällöin ehdit saada jäsenyyden, äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden.

15.–22.8. Vaaliluettelo eli luettelo vaalikelpoisista jäsenistä on jäsenten nähtävillä 15.–22.8. liiton toimistossa, joka on auki kesäaikaan klo 9–15.

29.8. Huomautukset vaaliluettelosta on jätettävä liiton toimistoon viimeistään 29.8. klo 15.

31.8. Tiedot ehdokkaista ja ehdokkaiden muodostamista valitsijayhdistyksistä on jätettävä vaalilautakunnalle viimeistään 31.8. klo 15, minkä jälkeen vahvistetaan ehdokaslista.

5.9. Ehdokkaista tarvitaan painokelpoinen valokuva, mielellään värillinen rintakuva, vähintään 300 kt jpg-muodossa osoitteeseen vaali2022 (at) sell.fi hyvissä ajoin tai viimeistään 5.9.

Äänestyksen aikataulu

3.10. Äänestysaika alkaa klo 12.

24.10. Äänestysaika loppuu klo 12.

Viikko 43 Vaalin alustava tulos julistetaan viikolla 43, viikko alkaa 24.10.

25.10. Vaalilautakunta vahvistaa vaalin tuloksen.

Kysymyksiä?

Vaaliin liittyviin kysymyksiin vastaa asiantuntijaeläinlääkäri, ELL Veera Kurenlahti puh. 044 901 3311, vaalin sähköposti on vaali2022 (at) sell.fi.

Vilkasta vaalikesää ja -syksyä!

Eläinlääkäriliiton VAALIT 2022

Liiton toimiston osoite on Aleksis Kiven katu 52–54, 00510 Helsinki