Jäsenpalvelut ja -edut

Liitymis- eli jäsenhakulomakkeen linkki on tällä sivulla hiukan alempana. 

Miksi kuulua liittoon?

Monta yksittäistä eläinlääkäriä muodostaa joukon, jonka ääni kantaa kauemmas. Kuuluminen liittoon vahvistaa eläinlääkärien ääntä, yhteiskunnallista edunvalvontaa ja vaikuttavuutta.

Liitto puhuu eläinlääkärien puolesta ja edistää alaa: työoloja, tunnetuksi tekemistä ja painoarvoa. Isoon, omaa ammattikuntaa edustavaan liittoon kannattaa kuulua sekä vaikuttavuuden että henkilökohtaisten etujen vuoksi.

Jäsenenä saat tukea työurasi käänteisiin. Liiton tavoite on menestyvä ja hyvinvoiva eläinlääkäri työssä ja vapaalla.

Liitto tarjoaa myös monia henkilökohtaisia jäsenetuja. 

Verovähennyslaskuri

Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessasi.
Katso tästä, paljonko jäsenmaksusta jää maksettavaa verovähennyksen jälkeen.

Kannattaa kuulua! 

Tutustu esitteeseen Liittoon kannattaa kuulua.

Jäseneksi hakemisesta

Liiton jäseneksi voidaan hyväksyä Suomessa laillistettu eläinlääkäri ja eläinlääketiedettä Suomessa tai ulkomailla opiskeleva henkilö.
Täällä on Jäsenhakulomake

Jäsenanomukset käsitellään hallituksen kokouksessa, jonka jälkeen jäsenelle lähetetään hyväksymiskirje liitteineen.
Lue lisää jäseneksi liittymisprosessista tästä.

Lue jäsenmaksusta

Perehdy myös työttömyysturva-asioihin. Työttömyyskassaan on liityttävä omatoimisesti erikseen ja lasku jäsenmaksusta tulee suoraan kassasta.

Jäsenpalvelut ja -edut tuovat turvaa ja tietoa

Jäseneduista kerrotaan tätä listaa tarkemmin liiton verkkosivujen jäsenosiossa.

Neuvontaa: Liiton asiamiehet neuvovat työsuhdeasioissa ja muissa ammatin juridisissa kysymyksissä. Akavalaisen neuvottelujärjestö Jukon luottamusmiehet auttavat valtion, kunnan ja yliopiston palveluksessa olevia liiton jäseniä. Vero-opas julkaistaan vuosittain. Työnhakuopas, työsopimuksen teko-ohjeita, työelämän lakipaketti sekä muita ohjeita on saatavilla jäsensivuilla.

Vakuutukset: Liitto maksaa eläinlääkärin vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen ja luottamustoimisen jäsenen järjestövakuutuksen. Suomen Eläinlääkäriliiton jäsenenä saa tuntuvan jäsenalennuksen Kalevan henkivakuutuksesta. Lue lisää henkivakuutuksesta.

Ammattiasiaa perehdyttäväksi: Suomen Eläinlääkärilehti ilmestyy kahdeksan kertaa ja sähköinen jäsenkirje yleensä kuudesti vuodessa. Eläkeläiset voivat seurata lehteä maksutta jäsen- eli Fimnet-tunnuksella verkossa tai tilata sen paperisena liiton toimistosta senioreiden omaan edullisempaan hintaan. Verkkosivujen jäsenosiossa on ohjeita, tuoretta ammattiasiaa, työpaikkapalsta ja Fimnet-palvelut.

Saat puhelinreseptipalkkiot suoraan Puhti-palvelusta. Vastaavaa palvelua ei ole olemassa liittoon kuulumattomille, ja palvelua voivat käyttää vain jäsenet henkilökohtaisesti (ei eläinlääkäriasema). Puhti on Suomen Eläinlääkäriliiton, Suomen Lääkäriliiton ja Suomen Hammaslääkäriliiton jäsenpalvelua.

Member+ on akavalaisten liittojen jäsenten (yli 600 000 jäsentä) oma etuja ja palveluja tarjoava sivusto. Lomamökkejä, kodinvaihtoa ja monia muita palveluja akavalaisten liittojen jäsenille. Edut vaihtuvat kausittain.

AKY - Akavalaisten yrittäjien edut: Eläinlääkäriliitto on AKY - Akavalaisten yrittäjien jäsen. Liiton jäsenet voivat käyttää AKY:n etuja: Suomen Yrittäjien palvelupaketteja jäsenhintaan sekä osallistua AKY:n yrittäjätapahtumiin ja koulutuksiin. Holvin yritystilipaketti puoleen hintaan kolmeksi kuukaudeksi. Lue lisää.

Fondian VirtuaaliLakimies: Yrittäjä, hyödynnä liiketoiminnassasi uutena jäsenetuna lakipalveluyritys Fondian lakitietopankki ja asiakirjamallikokoelma. Lue lisää täältä.

Pankin sijoittamisetua: Danske Bankin sijoituspalveluja riippumatta minkä pankin asiakas olet  lue lisää

Pankkietua: Danske Bankin asuntolainan saat Eläinlääkäriliiton jäsenenä aina edullisemmin, lue lisää

Pankkipalvelua: Kahden viime vuoden aikana tutkinnon suorittaneelle - ELK, ELL, ELT, erikoiseläinlääkäri - etuja Danske Bankista (jopa 700 euroa vuodessa), lue lisää

Finnish Medical network eli Fimnet-keskustelupalstat ja muut palvelut ovat käytössä jäsentunnuksilla, kirjaudu tästä

Lääketietokeskuksen Pharmaca Fennica Veterinaria on digitaalisesti käytettävissä osoitteessa www.elainlaakkeet.fi. Palveluun kirjaudutaan liiton jäsen- eli Fimnet-tunnuksella.

Eläinlääkärien kirjanpitoon erikoistuneen tilitoimiston palvelut ovat tarjolla jäsenhintaan.

Liiton logon käyttöoikeus on saatavissa tietyillä ehdoilla. 

Koulutusta & teemailtoja: Eläinlääkäripäiville ja Fennovetin koulutuksiin pääset edulliseen jäsenhintaan, sähköinen koulutuskalenteri on käytössäsi. Liitto järjestää kirjanpito- ja verokursseja sekä teemailtoja. Verotus- ja kirjanpitokurssille voivat 5. ja 6. vuoden opiskelijat osallistua kerran maksutta.

Opiskelijoiden apurahat: haku opiskelijoille kahdesti vuodessa.

Liiton piirissä voi vaikuttaa ja toimia.

Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessasi. Jäsenmaksun suuruus on 1,39 % palkkatuloista ja elinkeinotoiminnan tuloksesta: 12-42 euroa kuukaudessa (raja maksimijäsenmaksulle).

Jäseneduista käyttöohjeineen kerrotaan tarkemmin liiton verkkosivujen
jäsenosiossa. Jäsensivujen lukemiseen tarvitset jäsen- eli Fimnet -tunnuksen.