Eläinlääkärilehti 4/2021

Lue lehti kokonaan > Kirjaudu jäsen- eli Fimnet-tunnuksella

Suomen Eläinlääkärilehti – Finsk Veterinärtidskrift: ammattiasiaa eläinlääkärille vuodesta 1893.

Julkaisemme vertaisarvioituja artikkeleita, muita ammattiartikkeleita, liiton juristi vasta -palstaa, henkilöuutisia, kolumneja, näkökulmia, lukijalta-kirjoituksia, ajankohtaisia asioita, tietoja täydennyskoulutuksesta, työpaikkailmoituksia ja myymme mainostilaa.

Lehti on liiton jäsenetu opiskelijoille ja työelämässä oleville jäsenille paperilla ja kaikille jäsenille pdf-muodossa koko lehtenä. Eläkeläiset voivat tilata maksullisen paperilehden.

Lehti kuuluu Aikakausmedia ry:hyn.

Eläinlääkärilehti

Pääkirjoitus Eläinlääkärilehti 4/2021

Eläinlääkäreiden ja eläinten hyvinvoinnille paljon aikaansa ja ajatustaan antanut kollegamme Tarja Havukainen on poissa, sairaskohtaukseen menehtyneenä. Hän haaveili jo eläkelaitumista, myös edunvalvonnan osalta, vaikka oli sporttisen ja aktiivisen ihmisen perikuva, iloinen ja innostunut. Liiton toukokuussa kokoontuneessa valtuuskunnassa hän tuoreeltaan piirteli meille ratkaisuhenkisesti visioitaan, ja kokouksen jälkeisellä viikollakin vielä yhdessä tulevaisuutta pohdimme. Tieto pysäyttää, liikuttaa, järkyttää, menee tunteisiin.

Puheenjohtajan palsta Eläinlääkärilehti 4/2021

Reilu viikko valtuuskunnan toukokuisen seminaari- ja kokousviikonlopun jälkeen meidät saavutti suruviesti: arvostettu eläinlääkäri ja valtuuskunnan jäsen Tarja Havukainen oli menehtynyt äkillisesti. Tuntuu käsittämättömältä, että juuri äsken aktiivisesti kanssamme eläinlääkärien asioita edistänyt kollega on poissa. Tällainen uutinen pysäyttää ja muistuttaa, että elämä eletään tässä ja nyt. Huomisesta emme tiedä.

Ajankohtaista Ruokaviraston tutkimuksistaEläinlääkärilehti 4/2021