Eläinlääkärilehti 8/2021

Lue lehti kokonaan > Kirjaudu jäsen- eli Fimnet-tunnuksella

Suomen Eläinlääkärilehti – Finsk Veterinärtidskrift: ammattiasiaa eläinlääkärille vuodesta 1893.

Julkaisemme vertaisarvioituja artikkeleita, muita ammattiartikkeleita, liiton juristi vasta -palstaa, henkilöuutisia, kolumneja, näkökulmia, lukijalta-kirjoituksia, ajankohtaisia asioita, tietoja täydennyskoulutuksesta, työpaikkailmoituksia ja myymme mainostilaa.

Lehti on liiton jäsenetu opiskelijoille ja työelämässä oleville jäsenille paperilla ja kaikille jäsenille pdf-muodossa koko lehtenä. Eläkeläiset voivat tilata maksullisen paperilehden.

Lehti kuuluu Aikakausmedia ry:hyn.

Eläinlääkärilehti

Pääkirjoitus Eläinlääkärilehti 8/2021

Viime aikoina framille noussut Euroopan laajuinen eläinlääkäripula puhututti myös marraskuussa ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen livenä kokoontunutta liiton valtuuskuntaa. Erityisen rankasti tekijöiden puute näkyy maaseutukunnissa, mutta on rantautunut myös klinikoille lähes kaikkialla Suomessa.

Puheenjohtajan palsta Eläinlääkärilehti 8/2021

Marraskuun päättyessä päättyi myös maa- ja metsätalousministeriön Eläinlääkäripalvelut-työryhmän urakka. Yhteensä 17 pitkää kokousta istuimme työryhmässä etäyhteyden äärellä keskustelemassa Suomen eläinlääkintähuollon tulevaisuuden toteutustavoista. Lakia valmistellessa on tehty erilaisia kyselyjä eri sektoreiden näkemysten selvittämiseksi. Lisäksi työryhmässä on ollut kuultavina eri tehtävissä julkisessa ja yksityisessä eläinlääkintähuollossa toimivia henkilöitä.

Tieteelliset artikkelit lyhyesti Eläinlääkärilehti 8/2021

Ajankohtaista Ruokaviraston tutkimuksistaEläinlääkärilehti 8/2021