Eläinlääkärilehti 7/2022

Lue lehti kokonaan > Kirjaudu jäsen- eli Fimnet-tunnuksella

Suomen Eläinlääkärilehti – Finsk Veterinärtidskrift: ammattiasiaa eläinlääkärille vuodesta 1893.

Julkaisemme vertaisarvioituja artikkeleita, muita ammattiartikkeleita, liiton juristi vasta -palstaa, henkilöuutisia, kolumneja, näkökulmia, lukijalta-kirjoituksia, ajankohtaisia asioita, tietoja täydennyskoulutuksesta, työpaikkailmoituksia ja myymme mainostilaa.

Lehti on liiton jäsenetu opiskelijoille ja työelämässä oleville jäsenille paperilla ja kaikille jäsenille pdf-muodossa koko lehtenä. Eläkeläiset voivat tilata maksullisen paperilehden.

Lehti kuuluu Aikakausmedia ry:hyn.

Eläinlääkärilehti

Pääkirjoitus Eläinlääkärilehti 7/2022

Tarve eläinlääkärien erityisosaamiselle yhteiskunnassa kasvaa jatkuvasti. Lemmikki- ja harraste-eläimiä kohdellaan perheenjäseninä ja niiden terveyteen, sairauksien diagnosointiin ja hoitoon ollaan valmiita panostamaan. Maatalouden rakennemuutoksen myötä maatilojen koko kasvaa ja painotus on siirtynyt yksittäisen eläimen hoidosta koko karjan terveydenhuoltoon ja tuotoksen optimointiin. Viime vuodet ovat osoittaneet, että uudet tartuntataudit voivat levitä hyvinkin nopeasti, jopa ympäri maailman.

Puheenjohtajan palsta Eläinlääkärilehti 7/2022

Tätä kirjoittaessa Eläinlääkäripäiviin on alle viikko ja lehden ilmestyessä päivät ovat jo ohi. Vuoden suurin ponnistus on takana, mutta vielä on vuotta jäljellä ja paljon suunnitelmissa.

Valtuuskunnan vaali päättyi lokakuun loppupuolella. Äänestysprosentti oli 25, hieman alhaisempi kuin viime vaaleissa. Vaalin vahvistetut tulokset on julkaistu vaalisivuilla. Lisäksi tarkemmat tulokset vaaliliitoittain ja valitsijayhdistyksittäin ovat verkkosivuilla jäsentunnusten takana. Kiitos kaikille ehdokkaille ja vaalissa äänestäneille!

Tieteelliset artikkelit lyhyesti Eläinlääkärilehti 7/2022

Ajankohtaista Ruokaviraston tutkimuksistaEläinlääkärilehti 7/2022