Eläinlääkärilehti 6/2020

Lue lehti kokonaan > Kirjaudu jäsen- eli Fimnet-tunnuksella

Suomen Eläinlääkärilehti – Finsk veterinärtidskrift: ammattiasiaa eläinlääkärille vuodesta 1893.

Julkaisemme vertaisarvioituja artikkeleita, muita ammattiartikkeleita, liiton juristi vasta -palstaa, henkilöuutisia, kolumneja, näkökulmia, lukijalta-kirjoituksia, ajankohtaisia asioita, tietoja täydennyskoulutuksesta, työpaikkailmoituksia ja myymme mainostilaa.

Lehti on liiton jäsenetu opiskelijoille ja työelämässä oleville jäsenille paperilla ja kaikille jäsenille pdf-muodossa koko lehtenä. Eläkeläiset voivat tilata maksullisen paperilehden.

Eläinlääkärilehti

Pääkirjoitus Eläinlääkärilehti 6/2020

Olen 34-vuotias ja ollut nyt kaksi kuukautta elämäni ensimmäisessä vakituisessa työpaikassa. 

Valmistumisestani on seitsemän vuotta. Enkä ole yksin. Pirstaleiset työurat alkavat olla sukupolvikokemus, jossa yhteiskunnan vähenevä vakipaikkojen tarjonta yhdistyy kovaan sisäiseen vaatimustasoon. Vakipaikalle asetetaan paljon odotuksia ja siitä neuvotellaan kovemmin, onhan sen oltava kestävä. Määräaikaiselta työltä taas herkästi odottaa vähemmän ja sietää vähän enemmän – onhan se vain hetkellinen olotila.

Puheenjohtajan palsta Eläinlääkärilehti 6/2020

Kesällä Eläinlääkäriliitolla oli viestintäkampanja nimeltä Myös lemmikittömän lääkäri. Sosiaalisen median eri kanaviin julkaistiin viikoittain materiaalia ja kerrottiin eläinlääkärin työstä yhteisen terveyden hyväksi. Kampanjassa pyrittiin huumoria apuna käyttäen tuomaan esille, että kaikki eläinlääkärit työskentelevät myös niiden ihmisten terveyden eteen, jotka eivät ole tekemisissä elävien eläinten kanssa.

Ajankohtaista Ruokaviraston tutkimuksistaEläinlääkärilehti 6/2020