Eläinlääkärilehti 5/2020

Lue lehti kokonaan > Kirjaudu jäsen- eli Fimnet-tunnuksella

Suomen Eläinlääkärilehti – Finsk veterinärtidskrift: ammattiasiaa eläinlääkärille vuodesta 1893.

Julkaisemme vertaisarvioituja artikkeleita, muita ammattiartikkeleita, liiton juristi vasta -palstaa, henkilöuutisia, kolumneja, näkökulmia, lukijalta-kirjoituksia, ajankohtaisia asioita, tietoja täydennyskoulutuksesta, työpaikkailmoituksia ja myymme mainostilaa.

Lehti on liiton jäsenetu opiskelijoille ja työelämässä oleville jäsenille paperilla ja kaikille jäsenille pdf-muodossa koko lehtenä. Eläkeläiset voivat tilata maksullisen paperilehden.

Eläinlääkärilehti

Pääkirjoitus Eläinlääkärilehti 5/2020

Palasin juuri Ruijasta, Jäämeren karunkauniista ja kivikkoisista maisemista. 

Veden ja jään syleilemät rannat ovat monet maailmanhistorian käänteet nähneet ja tulevat näkemään. Vuosituhansia vanhat kalapaikat, toisen maailmansodan aikaiset saksalaisten bunkkerit ja noitavainojen muistomerkki Vuoreijassa antoivat lohtua siitä, että maailma on aikaisemminkin tullut hulluksi ja siitä on selvitty. Pieni ihminen suuressa maailmankaikkeudessa, saman taivaan ja tähtien alla kaikki.  

Puheenjohtajan palsta Eläinlääkärilehti 5/2020

Kesällä olemme toivottavasti saaneet hengähtää sekä työn rasituksista että koronakevään stressistä ja keränneet voimia syksyä varten. Koronavirus vaikuttaa monin tavoin elämäämme vielä nyt syksylläkin, vaikka keväällä ensin tuntui siltä, että syksyllä elämä jo normalisoituisi.

Ajankohtaista Ruokaviraston tutkimuksistaEläinlääkärilehti 5/2020