Eläinlääkärilehti 1/2024

Lue lehti kokonaan > Kirjaudu jäsen- eli Fimnet-tunnuksella

Suomen Eläinlääkärilehti – Finsk Veterinärtidskrift: ammattiasiaa eläinlääkärille vuodesta 1893.

Julkaisemme vertaisarvioituja artikkeleita, muita ammattiartikkeleita, liiton juristi vasta -palstaa, henkilöuutisia, kolumneja, näkökulmia, lukijalta-kirjoituksia, ajankohtaisia asioita, tietoja täydennyskoulutuksesta, työpaikkailmoituksia ja myymme mainostilaa.

Lehti on liiton jäsenetu opiskelijoille ja työelämässä oleville jäsenille paperilla ja kaikille jäsenille pdf-muodossa koko lehtenä. Eläkeläiset voivat tilata maksullisen paperilehden.

Lehti kuuluu Aikakausmedia ry:hyn.

Eläinlääkärilehti

Pääkirjoitus Eläinlääkärilehti 1/2024

Uusilla eläinlääkäriopiskelijoilla on kautta vuosien ollut vahva motivaatio opiskeluun. Monet ovat päättäneet eläinlääketieteelliseen pyrkimisestä vuosikausia aiemmin, usein jopa ainoana opiskeluvaihtoehtona. Motivaatio opiskeluun säilyy vahvana koko opiskeluajan ja valmistumisprosentit ja -aikataulut hakevat vertaistaan. Vaikka entistä harvemmalla taitaa taustalla olla halu tulla James Herriotiksi, olen vakuuttunut, että perussyynä on halu tehdä eläimille hyvää, auttaa tavalla, johon vain eläinlääkärikoulutuksen saaneet pystyvät.

Puheenjohtajan palsta Eläinlääkärilehti 1/2024

Vuoden vaihde toi voimaan uuden eläinten hyvinvointilain. Lain tarkoituksena on edistää eläinten hyvinvointia, hyvää kohtelua ja suojella eläimiä niiden hyvinvoinnille aiheutuvalta haitalta. Lain rinnalle voimaan astui valtioneuvoston asetus eläimille tehtävistä toimenpiteistä ja keinollisen lisäämisen menetel­mistä. Olettehan kaikki huomanneet nämä ja ottaneet ne haltuun Finlexin säädöskokoelmasta.