Eläinlääkärilehti 2/2023

Lue lehti kokonaan > Kirjaudu jäsen- eli Fimnet-tunnuksella

Suomen Eläinlääkärilehti – Finsk Veterinärtidskrift: ammattiasiaa eläinlääkärille vuodesta 1893.

Julkaisemme vertaisarvioituja artikkeleita, muita ammattiartikkeleita, liiton juristi vasta -palstaa, henkilöuutisia, kolumneja, näkökulmia, lukijalta-kirjoituksia, ajankohtaisia asioita, tietoja täydennyskoulutuksesta, työpaikkailmoituksia ja myymme mainostilaa.

Lehti on liiton jäsenetu opiskelijoille ja työelämässä oleville jäsenille paperilla ja kaikille jäsenille pdf-muodossa koko lehtenä. Eläkeläiset voivat tilata maksullisen paperilehden.

Lehti kuuluu Aikakausmedia ry:hyn.

Eläinlääkärilehti

Pääkirjoitus Eläinlääkärilehti 2/2023

Vuoden 2022 lopussa Eläinlääkäriliittoon kuului yli 3000 jäsentä, joista lähes 500 oli opiskelijajäseniä. Tämä vastaa noin 82 prosenttia Suomessa laillistetuista eläinlääkäreistä. Eläinlääkärit työskentelevät monilla sektoreilla. Tämä on rikkaus, mutta aiheuttaa samalla ristiriitaisia toiveita liiton toiminnalle. Liitto rakentuu eläinlääkärijäsenistöstään, joten liiton toimia ajavat eläinlääkärikunnan ajatukset ja kokemukset.  

Puheenjohtajan palsta Eläinlääkärilehti 2/2023

Talvikuukaudet ovat takana ja päivät pitenevät jo silmissä. Vaikka lunta vielä satelee, ovat kevään myrskyt osoitus talven selän katkeamisesta. Kesä tulee jo kovaa vauhtia.

Maaliskuun vaihteessa tämän hallituskauden eläinlääkärialaan vaikuttavat lakiehdotukset hyväksyttiin lopulta. Työ näiden asioiden kanssa on kuitenkin aivan muuta kuin lopussa. Seuraavaksi aloitetaan tarkentavien asetusten ja ohjeiden työstäminen. Liitto on tässä työssä mukana muiden sidosryhmien kanssa.

Ajankohtaista Ruokaviraston tutkimuksistaEläinlääkärilehti 2/2023