Eläinlääkärilehti 5/2022

Lue lehti kokonaan > Kirjaudu jäsen- eli Fimnet-tunnuksella

Suomen Eläinlääkärilehti – Finsk Veterinärtidskrift: ammattiasiaa eläinlääkärille vuodesta 1893.

Julkaisemme vertaisarvioituja artikkeleita, muita ammattiartikkeleita, liiton juristi vasta -palstaa, henkilöuutisia, kolumneja, näkökulmia, lukijalta-kirjoituksia, ajankohtaisia asioita, tietoja täydennyskoulutuksesta, työpaikkailmoituksia ja myymme mainostilaa.

Lehti on liiton jäsenetu opiskelijoille ja työelämässä oleville jäsenille paperilla ja kaikille jäsenille pdf-muodossa koko lehtenä. Eläkeläiset voivat tilata maksullisen paperilehden.

Lehti kuuluu Aikakausmedia ry:hyn.

Eläinlääkärilehti

Pääkirjoitus Eläinlääkärilehti 5/2022

Aloitin Eläinlääkäriliiton toiminnanjohtajana keväällä. Sitä ennen olen työskennellyt 25 vuotta luovilla aloilla monipuolisissa johtotehtävissä niin työntekijä- kuin työnantajapuolella. Eläinlääkäriliittoon siirryin SAK:hon kuuluvasta Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton toiminnanjohtajan tehtävästä. Koulutukseltani olen juristi ja kasvatustieteilijä. Tässä joitain havaintoja Eläinlääkäriliiton työn alkutaipaleelta.

Puheenjohtajan palsta Eläinlääkärilehti 5/2022

Syksy ja arjen pyöritys ovat täällä. Joskus arjessa on hyvä pysähtyä ja katsella hieman pidemmälle taaksepäin, jolloin asioiden eteenpäin menemistä, toiminnan kehittymistä ja aikaansaannoksia on ehkä helpompi konkreettisesti huomata. Yksi vuoden 2020 alussa alkaneen puheenjohtajakauteni suurista teemoista on ollut eläinlääkärien jaksamisen tukeminen. Mietin eräänä päivänä senkin olevan asia, jossa on menty parissa vuodessa eteenpäin. Eläinlääkärien työhyvinvoinnista puhutaan yhä enemmän ja se näkyy koulutuksissa, kehittämispäivissä ja keskustelupöydissä.

Ajankohtaista Ruokaviraston tutkimuksistaEläinlääkärilehti 5/2022