Jäsenmaksu

Liiton jäsenmaksu on 1,35 % (v. 2019 1,35 %) eläinlääkärin ansiotuloista. Vuonna 2020 jäsenmaksu on vähintään 135 euroa (v. 2019 135 e) ja enintään 490 euroa (v. 2019 490 e).

Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessasi. Katso tästä, paljonko jäsenmaksusta jää maksettavaa verovähennyksen jälkeen.

Opiskelijat, joilla on praktiikkaoikeudet, maksavat vuonna 2020 jäsenmaksua 135 euroa ja muut opiskelijat 40 euroa. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat, jotka liittyvät jäseneksi syksyllä, saavat syksyn jäsenyyden veloituksetta. Ensimmäinen jäsenmaksu maksetaan ensimmäisestä kokonaisesta vuodesta.

Jos praktiikkaoikeudet saa kesken vuotta, maksetaan jäsenmaksu praktiikkaoikeuksien mukaan eli erotus 95 euroa myöhemmin.

Työttömän jäsenmaksulle syntyi tarve valitettavan työmarkkinamuutoksen myötä talvella 2014-2015. Vuonna 2020 se on valmiin eläinlääkärijäsenen minimaksu eli 135 euroa, jos jäsen on ollut työttömänä työnhakijana yli 6 kk. Alennettua jäsenmaksua ja maksun palautusta voi anoa toimittamalla liittoon TE-palvelujen todistuksen työttömyydestä, kun on ollut työttömänä työnhakijana yhteensä yli 6 kk kalenterivuoden aikana. Huomioi, että jokaisesta alle 6 kuukauden työttömyysjaksosta on pyydettävä erillinen todistus TE-toimistosta. Ohjetta on täsmennetty 5.6.2017.

Kaksoisjärjestäytyneen jäsenmaksu on 2/5 normaaliperusteisesta henkilökohtaisesta jäsenmaksusta, vähintään 135 euroa ja enintään 196 euroa.  Kaksoisjärjestäytyneellä tarkoitetaan henkilöä, joka kuuluu Eläinlääkäriliiton lisäksi toiseen akavalaiseen liittoon ja maksaa siihen liittoon täyden jäsenmaksun. Opiskelijayhdistykseen kuuluminen taikka ns. kannatusjäsenmaksun maksaminen toiseen akavalaiseen liittoon ei oikeuta kaksoisjärjestäytyneen jäsenmaksuun

Jäsenmaksu maksetaan viimeisen vahvistetun verotuksen perusteella (verotuspäätös). Tarkemmat maksuohjeet ovat luettavissa jäsenelle-sivulla (vaatii kirjautumisen). Jäsenmaksuohje postitetaan jäsenille tammikuussa ja jäsenmaksu pitää maksaa kirjeessä olevalla henkilökohtaisella viitenumerolla.

Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan vähennyskelpoinen verotuksessa.

Läs här om du flyttar inom Norden.

Jos pohdit eroamista, katso vielä läpi Eläinlääkäriliiton jäsenedut:
tästä kaikille avoin versio ja täällä jäsenen pidempi versio ohjeineen

Eroaminen liitosta

Liiton sääntöjen mukaan eroaminen tapahtuu ilmoittamalla asiasta kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle. Jäsensuhde lakkaa, kun eroilmoitus on vastaanotettu tai kun erottamisesta on tehty päätös. Mahdolliselta eroajalta kuullaan mielellään eroamisen syy.

Erottaminen liitosta

Lokakuussa lähetetään maksumuistutus maksamattomista jäsenmaksuista. Mikäli maksua ei makseta,  hallitus päättää joulukuussa lähettää näille jäsenille liiton sääntöjen mukainen maksukehotus jäsenmaksun maksamisesta. Ellei maksua tämän jälkeen suoriteta, jäsenet erotetaan Eläinlääkäriliitosta valtuuskunnan kevätkokouksessa.  Kaikki Eläinlääkäriliiton myöntämät jäsenedut poistuvat erottamisen myötä.

Liittymismaksu

Uudelleen Eläinlääkäriliiton jäseneksi liittyviltä jäseniltä peritään liittymisjäsenmaksu sekä mahdolliset maksamattomat jäsenmaksut.

Liittymismaksu on 135 euroa (vuonna 2020).