Työpaikkailmoittajan ohje

Eläinlääkäriliitto julkaisee avoimet työpaikat -ilmoituksia

- Suomen Eläinlääkärilehdessä ja 
- liiton verkkosivujen jäsenosiossa jäsentunnusten takana.

Avoinna olevien työpaikkailmoitusten määrän voivat kaikki nähdä tältä sivulta.

Työpaikkaosiossa on myös toiminto Jätän työhakemuksen. Jäsen voi maksutta jättää sinne oman ilmoituksen enintään kuudeksi viikoksi kerrallaan. 

Työpaikkatoimintoa uudistettiin 2019. Samalla Eläinlääkärilehdestä poistuu työpaikkailmoitusten merkitseminen tähdellä, jota on käytetty silloin, kun ilmoitus ei täyttänyt liiton palkka- ja päivystyssuosituksia. 

Eläinlääkärilehden työpaikkailmoitukset

Lehdessä julkaistavat työpaikkailmoitukset  julkaistaan lehden lisäksi automaattisesti myös Eläinlääkäriliiton kotisivujen Avoimia työpaikkoja -osiossa viimeistään lehden ilmestymispäivänä.
Nämäkin ilmoitukset näkyvät verkossa vain kirjautumalla jäsen- eli Fimnet-tunnuksilla.

Työpaikkailmoituksen sisällöstä

Työpaikkailmoitusta jättäessä, työpaikkaa hakiessa ja ennen työsopimuksen tekemistä on sekä työnantajan että työntekijän edun mukaista selvittää, millaisin ehdoin työtä tehdään. 
Eläinlääkäriliitto on ammattijärjestö, jonka tavoitteena on hyvinvoiva työntekijä sekä hyvin toimivat yritykset ja muut työnantajat. Työnhakijan on tärkeää perehtyä työn ehtoihin ja työantajan kehittää työoloja sellaisiksi, että työntekijät motivoituvat työskentelemään pitkäjänteisesti.

Liitto kannustaa työnhakijoita selvittämään työehdot ennen työsopimuksen tekoa (muun muassa työaika ja sen järjestelyyn liittyvät kysymykset, päivystysvelvollisuuden määrä, palkan suuruus tai määräytymisperusteet sekä praktiikan ja muiden tehtävien välinen aikamääräinen jakosuhde).

Liiton suositus kunnassa työskentelevän praktikkoeläinlääkärin vähimmäispalkaksi on 2 862 euroa kuukaudessa, ja hygieenikon ja valvontaa suorittavan eläinlääkärin vähimmäispalkaksi 5 416 euroa kuukaudessa.
Eläinlääkäriliiton suositus on, että päivystysvelvollisuus on kunnissa jaettu vähintään viiden eläinlääkärin kesken. 

Tarvittaessa liiton yrittäjä- ja ammatinharjoittajaneuvonnan asiamies neuvoo yrittäjiä ja työ- ja virkasuhdeasiamies palkansaajia. Jäsenneuvonnassa on ajoittain ruuhkaa, joten kannattaa olla ajoissa yhteydessä.

Työpaikkailmoituksen koko ja aineiston lähettäminen lehteen

Paperilehden työpaikkailmoitusten koot ovat erilaiset kuin lehden mainoksilla.

Työpaikkailmoituksen leveys on 170 mm. Jos ilmoitus tulee palstan ensimmäiseksi, sen korkeus on enintään 180 mm, muilla kokonaisilla sivuilla korkeus voi olla enintään 240 mm.

Työpaikkailmoitukset voi jättää lehteen lähettämällä tekstin ja logotiedoston erillisenä tiedostona sähköpostilla osoitteeseen toimitus (at) sell.fi. Painovalmis ilmoitusaineisto on myös mahdollinen työpaikkailmoituksissa, mutta se saattaa aiheuttaa lisätyötä, jos on tarpeen muuttaa ilmoituksen kokoa tai sisältöä. 

Aikataulut ja käytännön tiedot

Mediakortissa ovat lehden aikataulut ja muita käytännön tietoja. 

Verkkosivujen työpaikkailmoitukset 

Jäsenet voivat itse jättää verkkosivujen työpaikkaosioon työpaikka- ja työhakuilmoituksen veloituksetta jäsen- eli Fimnet-tunnuksilla täällä. 

Ilman jäsentunnuksia työpaikkailmoitus julkaistaan liiton verkkosivulla toimiston kautta.

Ilmoitus on maksullinen 250 euroa /kerta.

Ilmoitus voi olla sivuilla enintään kuusi viikkoa. Uusi kuuden viikon jakso katsotaan uudeksi ilmoitukseksi.

Nämä ilmoitukset (doc-muodossa tai pdf-tiedostoina) voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimisto (at) sell.fi.