Yrittäjäpalkinto: Hevosille erikoistason hoitoa ja hyvin verkostoitunutta palvelua naisyrittäjiltä (päiv. 30.1.18)

Turun lähellä on noin viisi vuotta toiminut täyden palvelun terveystalo hevosille. Hevoslääkärikeskus Hippomedin omistajat Johanna Penttinen ja Elina Kummala ovat nuoria hevossairauksien erikoiseläinlääkäreitä, hyvin verkostoituneita ja ennakkoluulottomaksi kehuttuja yrittäjiä. He saavat Suomen Eläinlääkäriliiton yrittäjäpalkinnon 13. joulukuuta.

Kummala ja Penttinen perustivat Hevoslääkärikeskus Hippomedin vuonna 2013. ”He ryhtyivät ennakkoluulottomasti uuden täyden palvelun hevosklinikan yrittäjiksi aikana, jolloin kilpailussa pärjää vain tasokkaalla eläinlääketieteellisellä osaamisella ja terveellä palvelukonseptilla”, sanoo Eläinlääkäriliiton varapuheenjohtaja, vankan yrittäjätaustan omaava Markus Kiili.

Hippomedi tarjoaa laadukasta erikoiseläinlääkäritasoista palvelua asiakkailleen. Erityisen tärkeänä yrittäjät pitävät työssään tieteeseen pohjaavan hoidon, evidence based medicinen (EBM), tarjoamista asiakkailleen. Yrityksen verkkosivuilla tarjotaan monipuolista terveys- ja ensiaputietoa omistajille.

Kummala ja Penttinen pitävät yllä omaan osaamistaan jatkuvasti syvälle menevissä kotimaisissa ja ulkomaisissa koulutuksissa, ja lisäksi heille on tärkeää kollegojen, kengittäjien ja asiakkaiden koulutus. Toiminnallaan he tekevät tärkeää työtä eläinten hyvinvoinnin hyväksi. He ovat esimerkiksi järjestäneet yhdessä ELL Leena Karman ja Katja Lappalaisen kanssa koulutusta eläinlääkäreille hevosten hammassairauksista. Useiden hevosenomistajille suunnattujen EBM-pohjaisten koulutusiltojen lisäksi he ovat järjestäneet myös kengittäjille koulutuksen sairaskengityksestä. Tätä koulutusta johti yhteistyökumppani, verkoston osa, kengitysseppä Jaakko Granström.

”Hevosten hyvinvoinnin arvostamisen lisäksi kotimaisuus on Kummalalle ja Penttiselle tärkeää. Hippomedi on ensimmäinen suomalainen hevosklinikka, joka on saanut avainlippu-tunnuksen. Kummala ja Penttinen ovat erinomaisia esimerkkejä nuoresta tarmokkaasta ja rohkeasta yrittäjästä. He näyttävät muille nuorille eläinlääkäreille suuntaa yrittäjyyden tärkeydestä ja palkitsevuudesta”, sanoo Kiili.

Hippomedi sijaitsee Piikkiössä, Ylikylän hevostilan yhteydessä. Palveluja tarjotaan tähystyksiä lukuun ottamatta myös tallikäynteinä. Johanna Penttinen ja Elina Kummala ovat eläinlääketieteen lisensiaatteja ja hevossairauksien erikoiseläinlääkäreitä. Työkokemusta on muun muassa Yliopistollisesta eläinsairaalasta, Hyvinkään hevossairaalasta, Turun hevosklinikalta. Penttisen intohimo ja erityisosaaminen on hevosten ontumatutkimus eli laajemmin tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat. Hän on Suomen Eläinlääkäripraktikot ry:n hevosjaoston puheenjohtaja ja Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan hevoserikoistumisen ohjausryhmän jäsen ja hän pitää luennoimisesta. Kummalan erityiskiinnostuksen kohteena ovat hevosten selkäsairaudet, jännevammat sekä hammassairaudet ja niiden hoito. Hän suorittaa parhaillaan kansainvälistä hevoskiropraktiikka-tutkintoa Saksassa.

Klinikalla on muun muassa korkealaatuiset diagnostisen kuvantamisen laitteet, digitaalinen röntgen ja ultraääni. Palveluja tarjoavat kengitysseppä, eläinfysioterapeutti, kaksi muuta eläinlääkäriä ja kaksi eläintenhoitajaa. Verkostossa on mukana myös kaksi konsultoivaa, kansainvälisesti erikoistunutta eläinlääkäriä, Elina Pietilä ja Kati Vainio.

Suomen Eläinlääkäriliiton yrittäjäpalkinto on annettu aiemmin vuosina 2012 ja 2014. Palkintorahat lahjoitti kotimainen, vuonna 1992 perustettu eläinlääkintäalan yritys Vetcare Oy.

Lisätietoja: Eläinlääkäriliiton puheenjohtaja Päivi Lahti, puh. 050 9119117

Yrittäjäeläinlääkäri Johanna Penttinen, puh. 0400 250 695.

Yrittäjäeläinlääkäri Elina Kummala, puh. 040 7015200

www.hevoslaakari.fi

Suomen Eläinlääkärilehden artikkeli aiheesta lisätty 30. tammikuuta 2018, lue tästä 

Eläinlääkäripäivät on alan suurin kotimainen vuotuinen täydennyskoulutustapahtuma, joka kokoaa noin tuhat eläinlääkäriä Suomessa laillistetuista noin 2700 eläinlääkäristä, lisäksi alan opiskelijoita, apteekkiväkeä ja eläintenhoitajia. Päivät järjestää Suomen Eläinlääkäriliitto apunaan omistamansa konsulttiyhtiö Fennovet Oy. Suomen Eläinlääkäriliiton yrittäjäpalkinto annettiin Eläinlääkäripäivien avajaisissa. 

www.elainlaakaripaivat.fi