Liiton puheenjohtajaksi Katri Kiviniemi - ja muita henkilövalintoja

Vantaalainen ympäristöterveydenhuollon erikoiseläinlääkäri Katri Kiviniemi valittiin Suomen Eläinlääkäriliiton puheenjohtajaksi alkavalle kolmivuotiskaudelle vuosille 2020-2022. Hänellä on kokemusta ympäristöterveydenhuollon yksikön johtajana, kaupungineläinlääkärinä, hygieenikkoeläinlääkärinä, kliinikkona yksityisellä pieneläinklinikalla, tutkijana ja tarkastuseläinlääkärin sijaisena. Liiton toiminnassa hän on ollut luottamustoimisena yli kymmenen vuotta ansiokkaasti eri tehtävissä. Hän on ollut mukana myös neuvottelutyössä ja liiton edustajana kansainvälisissä kokouksissa.  

Liiton valtuuskunnan puheenjohtajaksi vuosille 2020-2022 valittiin kunnaneläinlääkäri, ympäristöterveysjohtaja Hanna Nurmi Savukoskelta Koillis-Lapin ympäristöterveydenhuollosta. Hän on toiminut aktiivisesti liiton hallituksessa ja valtuuskunnassa yli vuosikymmenen osallistuen myös Euroopan eläinlääkärijärjestö FVE:n toimintaan. Hän on toiminut valtuuskunnan puheenjohtajana myös nyt päättyvällä kaudella.

Liiton valtuuskunnan varapuheenjohtajaksi valittiin valvontaeläinlääkäri Päivi Lahti Helsingistä. Hän on toiminut aiemmin kunnaneläinlääkärinä Pohjois-Satakunnassa ja tutkimus- ja opetustehtävissä Helsingin yliopistolla. Hän on ollut aktiivisesti mukana Eläinlääkäriliiton toiminnassa yli vuosikymmenen valtuuskunnan ja hallituksen jäsenenä, eri valiokunnissa ja parhaillaan hallituksen puheenjohtajana kaudella 2017-2019.  

Kokouksessa valittiin myös hallituksen kaksi erovuorossa olevaa jäsentä: Isa Immonen ja Kirsi Hiltunen valittiin hallituksen jäseniksi kaudelle 2020-2022. Hallituksen varajäseniksi vuodelle 2020 valittiin Olli Jokinen ja Olli Ruoho. Hallituksessa jatkavat Elias Dahlsten, Anu Tulokas, Ira Kallio-Kujala ja Elina Kummala.

Eläinlääkäriliiton valtuuskunnat kokoontuivat Helsingissä 30. marraskuuta.
Koolla oli työtään päättävä kauden 2017-2019 valtuuskunta ja järjestäytymässä vuoden 2020 alussa kolmivuotiskautensa aloittava valtuuskunta.

Syksyllä valtuuskunnan vaalissa oli ennätysmäärä ehdokkaita ja ilahduttavaa oli erityisesti opiskelijoiden äänestysprosentin selkeä kasvu.

Laaja-alaisen ammatin eri osaajat ovat edustettuna valtuuskunnassa: kunnaneläinlääkärit, yrittäjät, valtiolla eri tehtävissä työskentelevät, yksityisessä praktiikassa työskentelevät, yliopistolla työskentelevät sekä alan opiskelijat.

Lisätiedot:
Puheenjohtaja Päivi Lahti, puh. 050 911 9117

Vasemmalla Päivi Lahti, keskellä Hanna Nurmi ja oikealla Katri Kiviniemi