Eläinlääkäriliiton vaalipaneeli Säätytalolla 28. maaliskuuta

Liitto järjesti eduskuntavaalien alla vaalipaneelin ehdokkaille Säätytalolla EHY-päivien alkaessa. Keskustelu oli osa Elävän lääkärit -kampanjaa. Tiiviissä tunnin paneelissa ehdittiin käsitellä eläinten ja ihmisten yhteisen terveyden parantamista, eläimistä ihmisiin juontuvaa ruokaketjun turvaamista sekä eläinten hyvinvointia.

Mukana olivat Tuula Haatainen SDP, Mai Kivelä Vasemmistoliitto, Leena Meri Perus, Sari Sarkomaa Kokoomus, Reetta Vanhanen Vihreät ja Eerikki Viljanen Keskusta. Paneelin juonsi Eläinlääkäriliiton puheenjohtaja Päivi Lahti.

Puheenjohtaja Päivi Lahti totesi, että saatiin rohkaisevia näkemyksiä ympäristöterveydenhuollon merkityksestä, tulevaisuudesta sekä valvonnan resursoinnista ja lainsäädännön vahvistamisesta.

Antibioottiresistenssi ja suhde muuhun Eurooppaan nousi esille; Suomella alkaa EU-puheenjohtajuusvuoro heinäkuun alussa.

Soteuudistuksen jatkaminen oli esillä, useimpien mielestä kokonaisuuden täytyy olla nyt kariutunutta pienempi ja ympäristöterveydenhuollon tule olla siinä mukana. Eläinten hyvinvointilaki ja miten lakia pitäisi tehdä valmiiksi olivat esillä kysymyksenä ja puheenvuoroissa samoin hyvinvoinnin valvonnan kehittäminen.

Kiitos myös Eläinlääkärihygieenikkojen yhdistys ry - EHY Ry:lle hienosta mahdollisuudesta pitää vaalipaneeli koulutuspäivien alussa.