Laatusertifikaateista elintarvikevalvonnassa -seminaari 29.9., dl 15.9.

Laatusertifikaattien hyödyntäminen elintarvikevalvonnassa -hanke järjestää maksuttoman seminaarin Helsingissä 29.9.2015.

Ilmoittautuminen ja muut tiedot

Ohjelma 29 syyskuuta

Aamupäivä: Hanketulosten esittely

9.00-9.30 Aamukahvit

9.30-9.45 Seminaarin avaus ja hankkeen esittely, Outi Lepistö, EnviroVet Oy

9.45-10.15 Vertailevan aineistoanalyysin tulokset, Janne Lundén, Helsingin yliopisto

10.15-10.45 Kyselytutkimuksen tulokset, Mikko Turku, Helsingin yliopisto

10.45-11.00 Keskustelu ja tauko

11.00-11.30 Katsaus Euroopan maiden tilanteeseen, Outi Lepistö, EnviroVet Oy

11.30-12.30 Lounas 

Iltapäivä: Katse tulevaan laatusertifikaattien hyödyntämisessä 

12.30-13.00 Tulevaisuuden mahdollisuudet Suomessa sertifioitujen laatujärjestelmien hyödyntämisessä elintarvikevalvonnassa, elintarviketurvallisuusjohtaja Leena Räsänen, Evira

13.30-14.00 Edellyttääkö laatusertifikaattien hyödyntäminen lainsäädännön muutosta? Marjatta Rahkio, maa- ja metsätalousministeriö

14.00-14.30 Yksityisen ja viranomaisen välinen yhteistyö elintarvikeyritysten laatusertifikaattien osalta, Matti Hukari, elintarviketurvallisuusjärjestelmien johtava arvioija, Bureau Veritas Certification Finland

14.30-15.00 Kahvi

15.00-15.45 Hanketyöryhmän kommenttipuheenvuorot

15.45-16.00 Keskustelu ja seminaarin päätös