Elintarvike- ja ympäristöhygienia, torstai
Torstai 12.12.
Luentokokonaisuuksien esittely
Sali 102
ELINTARVIKE- JA YMPÄRISTÖHYGIENIA
Puheenjohtaja: Yliopistonlehtori Riikka Laukkanen-Ninios
8.30 Ajankohtaiset zoonoosit THL:n näkökulmasta
Epidemiologieläinlääkäri Ruska Rimhanen-Finne, THL
9.15 Riistaeläinten merkitys elintarvikeperäisten zoonoosien reservoaarina
Professori Maria Fredriksson-Ahomaa, ELTDK, HY
9.50 Näyttely
10.20 Haittaeläinten vaikutus zoonoosien säilymiseen ja leviämiseen tuotantotiloilla
Erikoistutkija Maria Simola, Ruokavirasto
10.55 Listeria monocytogeneksen tartuntareitit elintarvikeketjussa
Tohtorikoulutettava Hanna Castro, ELTDK, HY
11.30 Lounas
Puheenjohtaja: II Kaupungineläinlääkäri-hygieenikko Taina Rahikainen Ibañez
13.00 Ruokajärjestelmän kansanterveydellisten vaikutusten kustannukset ja riskinarviointi
Yksikönjohtaja Pirkko Tuominen, Ruokavirasto
13.35 Merkittävimmät elintarvikevälitteiset kemialliset riskit
Professori Raimo Pohjanvirta, ELTDK, HY
14.20 Näyttely
14.50 ESBL –bakteerit tuontielintarvikkeissa
Tohtorikoulutettava Paula Kurittu, ELTDK, HY
15.10-15.55 Mikrobilääkeresistenssi maailmanlaajuisena ilmiönä
Yliopistonlehtori Annamari Heikinheimo, ELTDK, HY