Johdatus kokonaisvaltaiseen One Health -ajatteluun, esimerkkinä maatalous ja mikrobilääkeresistenssi 20.2., Evira Helsinki

Tutkija, MMT Johanna Muurinen Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran riskiarvioinnin tutkimusyksiköstä luennoi One Health­ ─ Yhteinen terveys -ajattelutavasta käyttäen esimerkkinä maataloutta ja mikrobilääkeresistenssiä.

Yksi maapallo, yhteinen terveys -ajattelutapa sai alkunsa vuosituhannen vaihteessa globaalien tartuntatautien vastustamiseen vaadittavasta yhteistyöstä. Viime vuosina One Health on laajentunut ympäristön, ihmisten ja eläinten suhdetta tarkastelevaksi monialaiseksi lähestymistavaksi hyvinvointiin.

Tautia aiheuttavien bakteerien yleistyvä mikrobilääkeresistenssi on yksi ihmiskunnan suurimmista haasteista ja sen vastaiseen taisteluun tarvitaan holistista lähestymistapaa. Asiantuntijat ovat kuitenkin usein rajoittuneita tarkastelemaan ongelmia vain oman ammattinsa näkökulmasta. Seminaarissa pohditaan, miten voisimme laajentaa näkemystämme ja siten löytää ratkaisukeinoja mikrobilääkeresistenssin kaltaisiin ongelmiin.

Katso tiivistelmä Eviran sivuilta

Tutkimusseminaari on Helsingin Viikissä, Evira-talossa, Mustialankatu 3, luentosali C111, ti 20.2.2018, klo 14.00-16.00.
Seminaari on kaikille avoin ja siihen ei ole ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Lisätietoja: tutkija, Johanna Muurinen, p. 050 354 5848