Elävän lääkärit -kampanja 2019

Eläinlääkäreillä on merkittävä rooli myös ihmisten terveydensuojelussa. Työtä voi kutsua yhdeksi hyvin toimivan, terveen ja turvallisen yhteiskunnan tukipilareista.  

Elävän lääkärit -kampanja maaliskuussa 2019 nostaa esille eläinlääkärin roolia kaikkien elävien elinolojen edistäjänä, erityisesti Facebookissa.

Eläinlääkärien työ puhtaan ruuan ja turvallisen elinympäristön varmistamiseksi on huonosti tunnettu yhteiskunnan tukipilari.

Eläinlääkäreistä noin puolet työskentelee elävien eläinten parissa ja toinen puolisko toimii asiantuntijoina elintarvikkeiden, elintarvikehygienian ja asukkaiden ympäristöterveyden monien ilmenemismuotojen parissa. Näitä ovat tartuntatautien kurissa pito, ihmisten ja eläinten välillä tarttuvien tautien hallinta, asukkaiden terveydensuojelu veden, ilman ja asumisen suhteen ja elintarvikevalvonta.

Moni tuntee hyvän työmme pieneläinpraktiikassa ja tuotantoeläinten parissa, mutta vähemmän tuttua on, että hoitamalla lemmikkejä ja tuotantoeläimiä suojaamme myös ihmisten terveyttä.

Eläinlääkäreillä on merkittävä rooli puhtaan ruuan ja turvallisen elinympäristön varmistamisessa sekä mikrobilääke(antibiootti)resistenssin torjunnassa. Ja toki eläinten hyvinvoinnin edistäminen on myös eläinlääkärityön ydintä.

Eläinlääkäriliiton Facebook-profiilissa voit nähdä ja jakaa kampanjan aineistoa  7.3. alkaen, mukana pelivideo, eläintaudeista kertovia karttoja ja kuvia, meemejä ja muuta aineistoa

Facebookiin ja videoon tästä

Eläinlääkäriliiton esitteessä voit tutustua viiteen eri alan eläinlääkäriin ja alaan muutoinkin

Eläinlääkäriliiton mediatiedote 7.3.2019

Mukana kampanjassa ovat Suomen Eläinlääkäriliiton lisäksi ainakin Suomen Eläinlääkäripraktikot SEP r.y., Eläinlääkärihygieenikkojen yhdistys EHY ry, Suomen kunnaneläinlääkäriliitto r.y, Tuotantoeläinlääkäriyhdistys r.y., Suomen Tarkastuseläinlääkärit, Pohjois-Suomen Eläinlääkäriseura, Savo-Karjalan Eläinlääkäriseura, Hämeen-Satakunnan Eläinlääkäriseura, Keski-Suomen Eläinlääkäriseura, Lounais-Suomen Eläinlääkäriseura ja Pohjanmaan Eläinlääkäriseura.