Liiton historiakirja Tieto-Finlandia karsintaan

Liiton 125-vuotisjuhlatoimikunnan ehdotuksesta liiton juhlakirja Eläinlääkärinä kolmella vuosisadalla lähetetään ehdokkaaksi Tieto-Finlandia 2017 -kisaan. Fennovet Oy on kirjan kustantaja ja ELL, FT Katri Helminen sen kirjoittaja. Palkinnon antaa Suomen Kirjasäätiö ja sen suuruus on 30 000 euroa.

Liiton kirja julkistettiin Viikissä 16. helmikuuta. Se on saanut mainioita arvioita, esimerkiksi Maaseudun tulevaisuus heitti ilmaan juuri Finlandia-ehdokkuuden. Kirjasäätiö kertoo, että Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinto voidaan myöntää ansiokkaalle suomalaiselle yleistajuiselle tietokirjalle, jonka voidaan katsoa merkittävästi edistävän lukijoiden kiinnostusta kerronnaltaan taidokkaaseen tietokirjallisuuteen. Karsintaan osallistuneista nimetään 3-6 ehdokasta. Vuosittain vaihtuva kolmijäseninen palkintolautakunta nimeää ehdokkaat.

Tänä vuonna palkintolautakunnassa ovat puheenjohtajajana viestintäyrittäjä, tietokirjailija Harri Saukkomaa, viestintäpäällikkö Johanna Kurkikangas, yrittäjä ja toimittaja Reetta Räty. Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee toimittaja Matti Rönkä.

Ehdokkaat julkistetaan 6. marraskuuta ja palkinto jaetaan 29. marraskuuta.

Kirjaa voi ostaa Fennovetin verkkokaupasta.

Lue lisää liiton juhlavuodesta