"Eläinlääkärit ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin ytimessä"

Otsikko on vuoden ensimmäisen Eläinlääkärilehden pääkirjoituksen otsikko, kirjoittajana puheenjohtaja Päivi Lahti.

Lehti ilmestyi 31. tammikuuta. Koko lehden voi lukea jäsentunnuksilla täälläTarvitset lukemiseen jäsen- eli Fimnet -tunnuksen. 

Lehden tieteellinen kirjallisuuskatsaus käsittelee hypotyreoosia koiralla ja Eläinlääkäriliiton jäsentutkimusartikkeli kertoo yliopistosektorista.

Kolmen lääkäriliiton yhteinen pääkirjoitus kertoo keväällä edessä olevista kuntien luottamusmiesvaaleista: "Asetu ehdolle ja vaikuta".

Myös yliopiston luottamusmiestoimintaa avataan ja vuoden lopulla pidettyä monialaista työpajaa Suomen kansallisesta raivotautihallintavalmiudesta. Työn ääressä -palstalla on piikikäs potilas ja esittelyssä on Suomen ensimmäinen eurooppalainen kansanterveyden diplomaattitutkinto.

Ruokaviraston ensimmäinen palsta Ajankohtaista Ruokaviraston tutkimuksista kertoo karitsan Nematodirus battus -löydöksestä, palsta on avoimesti luettavissa lehden kohdalla verkkosivuilla.

Kolumnisteina ovat mukana eläintarhaeläinlääkäri Sanna Sainmaa ja nuorena eläinlääkärinä Heidi Vesterinen. Juristi vastaa työtapaturmien tiimoilta. 

Lehden 60 sivussa on paljon muutakin asiaa, lyhyesti ajankohtaisissa muun muassa työaikalaki ja kunnan praktikkoeläinlääkäri sekä liiton yksityissektorin työehtosuositus.

Seuraava lehti ilmestyy 6. maaliskuuta, koko vuonna yhdeksän numeroa, paperille painettuja ja jäsenille sähköisesti verkkosivuilla. 

Pääkirjoituksen ja muita avoimia palstoja voi lukea lehden sivulta.