Eläinlääkärilehti 3/2023 on julkaistu

Eläinlääkärilehden tieteellisessä artikkelissa on kiinnostava kokonaisuus norovirusepidemiasta Suomen ja Ruotsin välillä liikennöivällä risteilyaluksella. Tapaus on vuodelta 2016, ja sairastuneita oli  yli 230.

Lehden pääkirjoituksessa  lainsäädäntöneuvos Johanna Wallius  maa- ja metsätalousministeriöstä pohtii eläinlääkintähuoltolakia ja eläinlääkäripalvelujen tulevaisuutta. Puheenjohtajan palstalla Eläinlääkäriliiton puheenjohtaja Mikko Turku kirjoittaa yhteisöllisyyden merkityksestä ja kasvusta siihen.

Lehdessä kerrotaan muiden muassa myös:

– Säilytystyöstä, joka liittyy kotieläinrotujen alkuperäiskantoihin.

– Miten erikoiseläinlääkärikoulutusta aiotaan muuttaa?

– Miten eläinlääkärikoulutusta aiotaan kehittää ja mitä tehdään eläinlääkäripulalle?

– Miten eläinlääkkeet vaikuttavat ympäristöön?

– Millainen vuosikierto on turkistarhalla?

– Missä on eläinlääketieteen opiskelijan haaveiden harjoittelupaikka ja kuinka hän sen saavutti?

Eläinlääkärilehdestä saa myös lukea kansainvälisestä koiranjalostuksen tulevaisuuskonferenssista, jossa oli suomalaisten edustus. Urapolulla tavataan Taru Hirvonen, joka toimii kunnaneläinlääkärinä Savossa.

Lehdestä voi lukea tiiviin koosteen siitä, mitä sopimusneuvottelut toivat mukanaan. Liiton jäsenkyselyn annista käydään tällä kertaa läpi yksityissektorilla työskentelevien tilanteet. Lisäksi voi lukea liiton juristin neuvot, mitä sanoa työnantajalle, jos tekee sivutöitä tai toimii yrittäjänä päätyön rinnalla.

Ruokaviraston artikkelissa kerrotaan uudesta MRSA-bakteeriin liittyvästä tietopaketista tuottajille ja eläinlääkäreille, joka on julkaistu ruokavirasto.fi-sivulla.

Lehden avoimelle sivulle pääsee tästä.

Jäsenet voivat lukea koko lehden Jäsenen lehtiarkistosta jäsen- eli Fimnet-tunnuksilla.