Eläinlääkärilehti 3/2022 ilmestyi

Vuoden eläinlääkintäteko 2022 palkinnon sai 5. toukokuuta EPE-vertaistukipuhelin ja sen 13 aikaansaavaa ja eläinlääkärin työt tuntevaa aktiivia. Eläinlääkäriliitto on jo pitkään keskittänyt voimia eläinlääkärien työssä jaksamisen kehittämiseen.

Lue koko juttu upeasta vapaaehtoistyöstä.

Lehden pääkirjoittaja on tällä kertaa Venla Johansson, joka on liiton valtuuskunnan ensimmäisen kauden jäsen. Lue pääkirjoitus tästä.

”Kokeneemmat jäsenet ovat ottaneet uudet jäsenet hyvin vastaan, ja keskustelu on ollut hyvin avointa sekä dynaamista. En varmaan ikinä kyllästy ammattikuntamme monipuolisuuteen ja lakkaa ihastelemasta eri työsektoreiden eläinlääkärikollegojen viisaita ja omaa ymmärrystä avartavia keskustelunaloituksia sekä mielipiteitä.” 

Tieteellisessä artikkelissa käsitellään koirien immuunivälitteistä hemolyyttistä anemiaa. Juttuun liittyvä pitkä lähdeluettelo on kokonaisuudessaan luettavissa tästä.

Lehdessä on myös praktiikkakirjoitus papukaijojen kasvainsairauksien kirurgisesta hoidosta.

Mukana lisäksi:

– Mitä kuuluu eläinlääkäri? -palstan jutussa pääsemme tutustumaan Puolustusvoimissa työskentelevään Liisa-Maija Huttuseen, jonka vakava harrastus ja rentoutumisen väylä on triathlon.

– Eläinlääkäriksi voi kouluttautua myös Latviassa, ja opiskelijan arjesta kertoo jutussaan Rudolf Silander.

– Miksi olla mukana liiton vaalivuodessa ja vuoden aikataulut.

– Kuulumisia saadaan lisäksi EHY ry:n 75-vuotisjuhlista, jota pystyttiin viimein viettämään vuoden viiveellä huhtikuussa.

– Juristin palstalla Eeva Mikkonen kertoo uudesta yritysten yhteistoimintalainsäädännöstä ja sen merkityksestä.

– Kolumnisteina ovat Riikka Hakala ja Emilie Suominen.

– Tuttuun tapaan mukana ovat myös Ruokaviraston tutkimukset ja alan ajankohtaiset uutiset. Jos haluat tietää eläinlääkintähuoltolaista, siitäkin uudessa lehdessä kerrotaan, ja lisäksi on perustiedot valtion uudesta työ- ja virkaehtosopimuksesta.

– Ehdota Topi Salmi -palkinnon saajaa ja tutustu Topi Salmeen.

– Henkilöuutisissa on Anna-Mariam Kivirannan ja Kati Tuomolan väitökset.

Lehden avoimelle sivulle.

Jäsenet voivat lukea koko lehden Jäsenen lehtiarkistosta  jäsen- eli Fimnet-tunnuksilla.