Luennoitsijoiden esittelyt

Liiketoiminta ja työelämä

Pasi Rautio
Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies

Pasin myyntiura alkoi kahdeksanvuotiaana perheen valokuvausalan yrityksestä. Viisitoistavuotiaana hän muutti omilleen ja päätyi töihin valokuvaamoon. Nuoruusaikaan mahtui tarjoilijan ja DJ:n töitä sekä kouluttautuminen laivakokiksi. Myyntityö vei kuitenkin mukanaan. Pasi on myynyt kodin elektroniikkaa, huonekaluja, tupakkaa ja liikelahjoja ennen nykyistä, vuonna 2009 alkanutta yrittäjäuraansa Oy TuloksenTuplausToimisto Ab:ssä. Nyt työnä on kouluttaa myyjiä ja asiakaspalvelijoita sekä auttaa yrittäjiä markkinoinnin kiemuroissa.

Ihmisten palveleminen on Etelä-Pohjanmaalla syntyneen miehen sydäntä lähellä ja se on vienyt puhumaan kouluihin, järjestöjen tapahtumiin, messuille ja seminaareihin. Hänet tunnetaan erityisesti energisestä ja mukaansatempaavasta esiintymisestä sekä konkreettisista ohjeista ja vinkeistä.

Ajankohtaista

Eveliina Salonen
Valmentaja, Executive Coach

Ajankohtaista-osiossa saamme kuulla valmentaja Eveliina Salosen ajatuksia ja vinkkejä työhyvinvointiin ja uusiutumiseen liittyen.  Oikeustieteen ja teologian maisteritutkintojen lisäksi Salonen on opiskellut johtamista sekä työ- ja organisaatiopsykologiaa, ja suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon (JET). Hän on myös ICF:n sertifioima Executive Coach (ACC), ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus erilaisissa johtamis- ja asiantuntijatehtävissä niin yksityissektorilla kuin julkisen ja kolmannenkin sektorin palveluksessa. Kansainvälistä kokemusta hänelle on kertynyt asiantuntijatyöstä EU-hankkeissa sekä Afrikassa työskennellessä.  Työssään johdon valmentajana Salonen auttaa kehittämään ihmisten ja itsensä johtamista. Hänen keskeisiä kiinnostuksen kohteitaan ovat ihmismieli ja sen mahdollisuudet, ajattelun kehittäminen, uusiutuminen, intuitio, tunteet tietoisuuden ja itseohjautuvuuden lähteenä, eettisyys sekä henkinen hyvinvointi.
 
Heikki Pälve
Lääkintöneuvos

Päivien yleisteemaan liittyen kollegiaalisuudesta meille puhuu anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri, lääketieteen tohtori, lääkintöneuvos Heikki Pälve. Pälve on pitkän uransa aikana toiminut muun muassa TYKS:in erikoislääkärinä, kliinisenä opettajana ja mediheli-lääkärinä. Hänellä on erittäin laaja kokemus lääkärikentän yhteisten asioiden ajamisesta, sillä hän on toiminut esimerkiksi Lääkäriliiton puheenjohtajana ja toiminnanjohtajana, Akavan varapuheenjohtajana ja työvaliokunnassa, Euroopan lääkäriliiton varapresidenttinä, Lääkärikartellin puheenjohtajana, Lääkäriliiton eettisessä valiokunnassa, Lääkäripalveluiden markkinoinnin valvontalautakunnassa, sekä maailman Lääkäriliiton eettisen komitean puheenjohtajana. Tällä hetkellä Pälve toimii Sailab - Medtech ry:n eettisen valvontakunnan puheenjohtajana ja myös terveyspoliittisena asiantuntijana Blic-viestintätoimistossa.

Tuotantoeläimet, nauta

Nigel B. Cook

Nautaosion pääluennoitsijaksi on kutsuttu professori Nigel B. Cook Yhdysvalloista Wisconsinin yliopistosta, tuotantoeläinlääketieteen osastolta. Nigel B. Cook valmistui eläinlääkäriksi vuonna 1992 Isossa-Britanniassa. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli tuotantoeläinklinikalla Etelä-Englannissa neljän vuoden ajan. Täältä hän siirtyi Royal Veterinary Collegeen Hertfordshireen, jossa hän kolmen vuoden ajan toimi luennoitsijana sekä ambulatorisen suureläinklinikan johtajana. Vuodesta 1999 hän on työskennellyt Wisconsinin yliopistossa. Hän opettaa eläinlääkäriopiskelijoita, tekee tutkimustyötä ja pyrkii parantamaan lypsylehmien olosuhteita ja lehmien hyvinvointia. Hänen mielenkiintonsa kohteet ovat lehmien ontuminen, lypsylehmien hyvinvointi (cow comfort) ja navettaolosuhteiden kehittäminen.

Vuonna 2010 Nigel B. Cook suunnitteli internetsivuston The Dairyland Initiative lehmäystävälliseen navettasuunnitteluun. Hän toimii tällä hetkellä myös yliopiston lääketieteellisten tieteiden osastonjohtajana. Aiemmin hän on toiminut myös American Association of Bovine Practitioners -järjestön puheenjohtajana.

Tuotantoeläimet, sika

Ken Steen Pedersen
DVM, PhD, Dip ECPHM, Kööpenhaminan yliopiston apulaisprofessori

Ken on syntynyt Ringstedissä Tanskassa ja valmistunut Tanskan Kuninkaallisesta Eläinlääketieteen- ja Maatalousyliopistosta 2003. Hänellä on vahva tausta sikataloudessa, jossa hän on toiminut tuottajana, eläinlääkärinä sekä osakkaana Ø-Vet Oy:ssä. Ken on työskennellyt Kööpenhaminan yliopistossa ja Tanskan Sikatutkimuskeskuksessa, jossa hän on tutkinut muun muassa porsaiden ripulia sekä diagnostiikan optimointia tilatasolla.

Kenin päivittäiseen työhön kuuluvat Ø-Vet A/S:n toimitusjohtajan työt, minkä lisäksi hän opettaa ja konsultoi tuottajia niin Tanskassa kuin ulkomailla.

Pieneläimet

Michael Hamilton
BVM&S, DipECVS, MRCVS, pieneläinkirurgian erikoiseläinlääkäri

Michael valmistui Edinburghin yliopistosta vuonna 1998. Hän suoritti pieneläinkirurgian residenssin Cambridgen yliopistossa vuonna 2006 ja seuraavana vuonna hän valmistui ECVS diplomaatiksi. Michael on myös Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS) pieneläinkirurgian erikoiseläinlääkäri.

Michael työskenteli viiden vuoden ajan seniorikirurgina Fitzpatrick Referralsissa ennen Lontoon lähellä sijaitsevan huipputasoisen eläinsairaalan, Hamilton Specialist Referralsin perustamista. Michael on kansainvälisesti arvostettu ja pidetty luennoitsija. Hänen erityisinä mielenkiinnon kohteinaan ovat ristisidekorjaukset, artroskopia sekä tekonivelleikkaukset.

Suomen vierailunsa aikana Michael aikoo käydä tapaamassa joulupukkia kahden pienen lapsensa kanssa. Vapaa-ajallaan hän on innokas Englannin rugbyjoukkueen kannattaja ja hänet voi myös satunnaisesti löytää soittamassa DJ:nä Lontoon yökerhoissa.

Hevoset

Andrew P. Bathe
MA VetMB DipECVS DEO DipACVSMR MRCVS

Andrew Bathe on Isossa-Britanniassa sijaitsevan Rossdalesin hevossairaalan osakas. Rossdales on yksi suurimmista hevossairaaloista Iso-Britanniassa. Hänen erikoisalaansa ovat ortopediset leikkaukset, ontumat ja huonosti suorittavat urheiluhevoset.

Andrew Bathe on valmistunut eläinlääkäriksi Cambridgen yliopistosta, minkä jälkeen hän opiskeli lisää kirurgiaa Bristolin yliopistossa sekä Rossdalesin hevossairaalassa. Tämän jälkeen hän palasi Cambridgen yliopistoon työskentelemään hevoskirurgina. Myöhemmin hän siirtyi takaisin Rossdalesiin johtamaan osastoa, jossa keskitytään hoitamaan hevosten urheiluvammoja. Näiden vuosien aikana hän on suorittanut eurooppalaisen diplomaattitutkinnon suureläinten kirurgiasta sekä amerikkalaisen diplomaattitutkinnon urheiluhevosten hoidosta. Lisäsi hänellä on brittiläinen diplomitutkinto ortopediasta (Royal College of Veterinary Surgeons, RCVS). Hän on myös RCVS spesialisti hevosten kirurgiassa.

Vapaa-aikanaan Andy pyöräilee, ratsastaa tai hiihtää.

Eläinlääkäripäivien ohjelmaan tästä

Ilmoittautumiseen tästä