Eläinlääkärilehti

Pääkirjoitus Eläinlääkärilehti 6/2018

Olen aikamatkaillut viime viikkoina. On tuntunut, että historian havina on ollut kovin liki.

Mieleni on kiitollinen, jopa harras astuessani työpäivään 1920-luvun punatiilisen Aleksin Kiven katu 52-54:n rakennukseen Eläinlääkäriliiton toimistoon. Kuinka ammatillemme arvokkaan liiton palveluksessa olenkaan saanut aloittaa! Hypätä junaan, joka lähti asemalta reilut 125 vuotta sitten ja joka vahvana jyskyttää eteenpäin. Ajamaan jäsentemme asioita yhdessä upean ja toimeliaan porukan: hallituksen, valtuuskunnan, valiokuntien, toimiston, Fennovetin ja Tili-Ellin osaavan väen kanssa.

Puheenjohtajan palsta Eläinlääkärilehti 6/2018

Kesän aikana maakuntauudistus siirtyi taas vuodella. Uudistusta valmistellaan entiseen tapaan, mutta epävarmuus uudistuksen toteutumisesta kasvaa, kun eduskuntavaalit ehditään pitää ennen maakuntavaaleja ja uudistuksen toimeenpanoa.

Hellekesän uutisiin nousi myös maatilojen ahdinko kuivuuden ja heikon kannattavuuden vuoksi. Yhä useampi tila aikoo lopettaa tuotannon. Maitotilojen lukumäärä on Luonnonvarakeskuksen mukaan laskenut viidessä vuodessa 37 prosenttia. Meijeriin toimitettu maitomäärä on kuitenkin samaan aikaan kasvanut.

Ajankohtaista eläintautitutkimuksesta Eläinlääkärilehti 6/2018