Jäsenpalvelut ja -edut

Jäsenhakukaavake on täällä

Monta yksittäistä eläinlääkäriä muodostaa joukon, jonka ääni kantaa kauemmas. Kuuluminen liittoon vahvistaa eläinlääkärien ääntä, yhteiskunnallista edunvalvontaa ja vaikuttavuutta.

Liitto puhuu eläinlääkärien puolesta ja edistää alaa: työoloja, tunnetuksi tekemistä ja painoarvoa. Isoon, omaa ammattikuntaa edustavaan liittoon kannattaa kuulua sekä vaikuttavuuden että henkilökohtaisten etujen vuoksi.

Jäsenenä saat tukea työurasi käänteisiin. Liiton tavoite on menestyvä ja hyvinvoiva eläinlääkäri työssä ja vapaalla.

Verovähennyslaskuri

Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessasi. Katso tästä, paljonko jäsenmaksusta jää maksettavaa verovähennyksen jälkeen.

Tutustu esitteeseen Liittoon kannattaa kuulua.

Liiton jäseneksi voidaan hyväksyä Suomessa laillistettu eläinlääkäri ja eläinlääketiedettä Suomessa tai ulkomailla opiskeleva henkilö.
Jäsenhakukaavake. Lomakkeen voi postittaa Suomen Eläinlääkäriliiton toimistoon, os. Aleksis Kiven katu 52-54, 00510 tai skannata ja lähettää osoitteeseen: toimisto(at)sell.fi.

Jäsenanomukset käsitellään hallituksen kokouksessa, jonka jälkeen jäsenelle lähetetään hyväksymiskirje liitteineen. Marraskuun hallituksen kokouksen jälkeen liiton jäseniksi liittyvien jäsenanomukset käsitellään hallituksen joulukuun kokouksessa siten, että jäsenyys alkaa seuraavan vuoden alusta (1.1.).  Katso hallituksen kokousajankohdat tästä.

Perehdy myös työttömyysturva-asioihin. Työttömyyskassaan on liityttävä erikseen ja lasku jäsenmaksusta tulee suoraan kassasta.

Jäsenpalvelut ja -edut tuovat turvaa ja tietoa

Neuvontaa: Liiton asiamiehet neuvovat työsuhdeasioissa ja muissa ammatin juridisissa kysymyksissä. Akavalaisen neuvottelujärjestö Jukon luottamusmiehet auttavat valtion, kunnan ja yliopiston palveluksessa olevia liiton jäseniä. Vero-opas julkaistaan vuosittain. Työnhakuopas, työsopimuksen teko-ohjeita sekä muita ohjeita on saatavilla jäsensivuilla.

Vakuutukset: Liitto maksaa eläinlääkärin vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen ja luottamustoimisen jäsenen järjestövakuutuksen.

Ammattiasiaa perehdyttäväksi: Suomen Eläinlääkärilehti ilmestyy yhdeksän kertaa ja sähköinen jäsenkirje kuudesti vuodessa. Verkkosivujen jäsenosiossa on ohjeita, tuoretta ammattiasiaa, työpaikkapalsta ja Fimnet-palvelut. 

Saat puhelinreseptipalkkiot suoraan Puhti-palvelusta. Vastaavaa palvelua ei ole olemassa liittoon kuulumattomille.

Lääketietokeskuksen Pharmaca Fennica Veterinaria on digitaalisesti käytettävissä osoitteessa www.elainlaakkeet.fi. Palveluun kirjaudutaan liiton jäsen- eli Fimnet-tunnuksella.

Eläinlääkärien kirjanpitoon erikoistuneen tilitoimiston palvelut ovat tarjolla jäsenhintaan.

Liiton logon käyttöoikeus on saatavissa tietyillä ehdoilla. Jäsenkortti toimii matkapuhelimessa. 

Koulutusta & teemailtoja: Eläinlääkäripäiville ja Fennovetin koulutuksiin pääset edulliseen jäsenhintaan, sähköinen koulutuskalenteri on käytössäsi. Liitto järjestää kirjanpito- ja verokursseja sekä teemailtoja.

Selli-tila: Maksuton käyttöoikeus liiton toimiston alakerran Selli-tilaan: kokoukset, illanvietot, tapaamiset. 

Opiskelijoiden apurahat: haku opiskelijoille kahdesti vuodessa.

Akavan edut: Akavan neuvottelemat polttoaine-, matka- ja lomaedut ovat käytössäsi. 

Liiton piirissä voi vaikuttaa ja toimia.

Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessasi. Jäsenmaksun suuruus on 1,35 % palkkatuloista ja elinkeinotoiminnan tuloksesta: 11-41 euroa kuukaudessa.

Jäseneduista kerrotaan tarkemmin liiton verkkosivujen
jäsenosiossa

Lue jäsenmaksusta