Eläinlääkärilehti 2/2017

Lue lehti kokonaan > Kirjaudu jäsen- eli Fimnet-tunnuksella

Suomen Eläinlääkärilehti – Finsk veterinärtidskrift: ammattiasiaa eläinlääkärille vuodesta 1893.

Julkaisemme vertaisarvioituja artikkeleita, muita ammattiartikkeleita, liiton juristi vasta -palstaa, henkilöuutisia, kolumneja, näkökulmia, lukijalta-kirjoituksia, ajankohtaisia asioita, tietoja täydennyskoulutuksesta, työpaikkailmoituksia ja myymme mainostilaa.

Lehti on liiton jäsenetu opiskelijoille ja työelämässä oleville jäsenille paperilla ja kaikille jäsenille pdf-muodossa koko lehtenä. Eläkeläiset voivat tilata maksullisen paperilehden.

Eläinlääkärilehti

Pääkirjoitus Eläinlääkärilehti 2/2017

Se oli tavallinen tammikuinen työpäivä huonosti nukutun päivystysyön jälkeen. Lapissa tutut etiäisetkin varoittivat tulevasta rajummanpuoleisesta suutelosta muutamaa sekuntia ennen rauhoituspöllyisen koiran pöydälle nostoa, kun estin viime hetkellä avustajaa tarttumasta koiran etupäähän ja nostin itse. Hetken päästä olin kasvot raadeltuna ambulanssissa matkalla parin sadan kilometrin päähän keskussairaalaan.

Puheenjohtajan palsta Eläinlääkärilehti 2/2017

Uudet maakunnat on tarkoitus perustaa heinäkuun alussa. Maakuntauudistuksen valmistelu on hyvin erilaisessa vaiheessa eri maakunnissa, ja ympäristöterveydenhuollon asema valmistelutyössä vaihtelee maakunnittain. Jossain ympäristöterveydenhuollon yksikkö on osa sosiaali- ja terveyspalveluita, toisaalla taas maaseututyöryhmän alatyöryhmä.

Ajankohtaista eläintautitutkimuksesta Eläinlääkärilehti 2/2017