Eläinlääkärilehti 5/2017

Lue lehti kokonaan > Kirjaudu jäsen- eli Fimnet-tunnuksella

Suomen Eläinlääkärilehti – Finsk veterinärtidskrift: ammattiasiaa eläinlääkärille vuodesta 1893.

Julkaisemme vertaisarvioituja artikkeleita, muita ammattiartikkeleita, liiton juristi vasta -palstaa, henkilöuutisia, kolumneja, näkökulmia, lukijalta-kirjoituksia, ajankohtaisia asioita, tietoja täydennyskoulutuksesta, työpaikkailmoituksia ja myymme mainostilaa.

Lehti on liiton jäsenetu opiskelijoille ja työelämässä oleville jäsenille paperilla ja kaikille jäsenille pdf-muodossa koko lehtenä. Eläkeläiset voivat tilata maksullisen paperilehden.

Eläinlääkärilehti

Pääkirjoitus Eläinlääkärilehti 5/2017

Lausuntokierroksella olleet maakuntalakiluonnokset keskusteluttivat toukokuussa koolla ollutta Eläinlääkäriliiton valtuuskuntaa. Seminaarissa työstettiin ajatuksia yhtiöittämisestä, epäterveestä kilpailusta ja eläinlääkärin nykyisestä ja tulevasta roolista yhteiskunnassa.

Puheenjohtajan palsta Eläinlääkärilehti 5/2017

Maakuntauudistusta koskevan lainsäädäntöpaketin lausuntokierros päättyi ja lakiesityksiä odotetaan eduskuntaan syksyllä. Silloin selviää, onko lausunnoissa esitettyjä vaatimuksiamme huomioitu jatkovalmistelussa. Toivottavasti lakiesityksistä olisi luettavissa muun muassa parannuksia siirtyvän henkilöstön muutosturvaan ja viranomaisen pätevyysvaatimusten määrittely eläintauti- ja eläinsuojeluvalvonnassa. Jos näistä ei säädetä lakitasolla, on jatkettava asioiden ajamista jokaisessa maakunnassa erikseen.

Tieteelliset artikkelit lyhyesti Eläinlääkärilehti 5/2017

Ajankohtaista eläintautitutkimuksesta Eläinlääkärilehti 5/2017