Kirjoittajan ohjeet

Tieteellisten artikkelien kirjoitusohjeet (päivitetty 6/16, aloituskuvan käyttö mahdollista) 

Muiden artikkelien kirjoitusohjeet (päivitetty 12/13), tarkoittaa lehden kategoriaa muut artikkelit, ks. sisällysluettelon linkki lehden etusivun ylävasemmalla
Huomaa, että lääkeaineiden osalta noudatetaan tieteellistä kirjoitusohjetta. 

Kirjoitus- ja kuvapalkkiot

Suomen Eläinlääkärilehti maksaa kirjoituspalkkioita joistakin kirjoituksista lehden osiossa muut artikkelit ja näiden yhteydessä julkaistuista valokuvista.

Pääsääntöisesti lehden vakiot-osuuden aineistoista, esimerkiksi henkilöjutuista, kurssitapaamisista ja ajankohtaisista ei makseta kirjoituspalkkiota. 

Julkaistusta sivusta (tarkoittaa lehden taitettua sivua eli eri asiaa kuin käsikirjoitusliuska) maksetaan yleensä 140 euroa ensimmäiseltä ja toiselta sivulta. Julkaistun Mikä on diagnoosin? tekstipalkkio on 140 euroa, samoin julkaistu ammattikirjallisuutta esittelevä kirja-arvostelu ja kolumnin.

Sivumäärän kasvaessa sivuhinta putoaa, esimerkiksi kolmas ja neljäs sivu ovat kumpikin sadan euron arvoisia, sen jälkeen hinta putoaa merkittävästi. Tavoitteena on julkaista mieluummin ytimekkäitä lyhyempiä kirjoituksia, perustellusti näitä pidempiä kirjoituksia.

Palkkiota voidaan maksaa myös puolesta sivusta. Jos toimitus joutuu editoimaan tekstiä runsaasti, kirjoituspalkkita alennetaan.

Kuvapalkkio on 25-60 euroa, kansikuvista voidaan maksaa enemmän, maksimissaan 120 euroa. Yleensä henkilöuutisissa olleista kuvista ei makseta palkkiota. Tieteellisten artikkelien kuvista ei makseta palkkiota.

Mallipohja avuksi nuorelle kirjoittajalle

Tieteellisen artikkelin mallipohja, Word-tiedosto (päivitetty 2/09)