Eläinlääkärilehti 4/2023 on julkaistu

Eläinlääkärilehden tieteellisessä artikkelissa on kirjallisuuteen perustuva Maria Vallan ja Marika Melamiehen artikkeli Fanconin oireyhtymästä koiralla. Lisäksi lehden pääkirjoituksen kirjoittaja Jouko Koppinen muistuttaa Eläinlääkärilehden vertaisarvioiduista tieteellisistä artikkeleista. Hänestä tiede on paras tapa hahmottaa maailmaa.

Eläinlääkärilehti esittelee vuoden eläinlääkäriksi valitun eläinlääketieteellisen farmakologian emeritaprofessorin Outi Vainion. Vuoden eläinlääkäri -palkinto on tunnustus Vainion työstä eläinten hyvinvoinnin edistäjänä.

Lehdessä on myös artikkeli puutiaislajeista ja muutoksista puutiaisten esiintyvyydessä sekä niiden levittämistä taudeista Pohjoismaissa.

Puheenjohtajan palstalla Eläinlääkäriliiton hallituksen varapuheenjohtaja, eläinlääkäri Suvi Heinola kertoo toiminnan liitossa tuovan yhteyden eläinlääkärikollegioon ja kaivatun tasapainon elämään.

Näistä muun muassa voi myös lukea uusimmasta Eläinlääkärilehdestä:

  • Mitä työturvallisuuslaissa uudistettiin?
  • Kuinka tulisi toimia ja mistä on kyse, kun eläinlääkärinä kohtaa kantelun.
  • Mitä työsopimuslaissa on sanottu työsuhteen päättämisestä?
  • Millaisia kokemuksia on saatu Eläinlääkäriliiton mentorointipilotista?
  • Mitä eläinsuojeluasiamies Saara Kupsala kertoo EU:n eläinten hyvinvointilainsäädännöstä?
  • Millainen on ollut erikoiseläinlääkäri Katja Hautalan urapolku?

Eläinlääkärilehdessä esitellään tulevan Eläinlääkäripäivien tarjonta. Tapahtuma on 22.–24.11.2023. Yleisteemana on näyttöön perustuva eläinlääkärin työ. Nyt on aika ilmoittautua. Lisää tietoa saa tapahtuman verkkosivuilta elainlaakaripaivat.fi.

Ruokaviraston tutkimuksissa käsitellään tällä kertaa neljää aihetta: Schmaallenberg-virusta, adenovirustartuntaa, sydänmatoja ja lemmikkikäärmeen punkkeja.

Lehden avoimelle sivulle pääsee tästä.

Jäsenet voivat lukea koko lehden Jäsenen lehtiarkistosta jäsen- eli Fimnet-tunnuksilla.