Tieteelliset posterit palkittiin Eläinlääkäripäivillä

Eläinlääkäripäivien näyttelyssä on tänä vuonna mukana ennätykselliset 64 tieteellistä posteria. Parhaat posterit palkittiin avajaisissa 27.11.2013.

Posterinäyttely saavutti jälleen ennätyksen osallistuvien töiden määrässä. Vuosi sitten esillä oli 58 tieteellistä posteria, tällä kertaa kaikkiaan 64 posteria kilpaili parhaan posterin palkinnosta. Kilpailun palkinnot oli lahjoittanut Eläinlääketeollisuus ry.

Palkintoraati oli tänä vuonna aiempaa haastavamman tehtävän edessä posterien suuren määrän vuoksi. Yleisesti raati piti näyttelykokonaisuutta monipuolisena ja hyvätasoisena. 

1. palkinto, 1000 €
Heikkilä, Hielm-Björkman, Morelius, Larse, Innes, Vapaavuori:
Intra-articular Botulinum Toxin A in Treatment of Osteoarthritic Joint Pain in Dogs: A Randomized Double-Blinded, Placebo-Controlled Clinical Trial

Posterin aihe edustaa kliinistä pieneläinlääketieteen alaa. Raati kehui tutkimuksen selkeää koeasetelmaa ja lupaavien tulosten selkeää esittämistä. Tutkimuksen hyöty on nähtävissä. Visuaaliselta ilmeeltään posteria arvioitiin seuraavasti: vangitseva kuvan käyttö, typografialtaan virheetön ja sommittelultaan jäntevä. 

Kunniamaininta, 500 €
Sarvela, Läikkö, Lundén, Nevas
Ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköissä esimiehinä toimivien eläinlääkäreiden esimies- ja johtamistaidot

Tulokset osoittavat, että tulevaisuudessa eläinlääkäreiden esimies- ja johtamistaitojen huomioiminen eläinlääkärien koulutuksessa on tärkeää. Tutkimus on erittäin ajankohtainen ja se koskettaa koko ympäristöterveydenhuollon kenttää, joka kattaa sekä elintarvike- ja terveysvalvonnan että eläinlääkintähuollon. Visuaaliselta ilmeeltään posteri on selkeydessään esimerkillinen. 

Kunniamaininta, 500 €
Seppä-Lassila, Orro, Lassen, Lasonen, Autio, Pelkonen, Kuosa, Soveri
Coccidiosis in Finnish dairy calves and association with acute phase response

Eläinlääketieteellisesti tärkeä aihe, jonka relevanssi lisääntynee tulavaisuudessa tilakokojen kasvaessa. 
Visuaalisesti juliste nousee esille erottuvan, mutta hallitun värien käytön ansiosta.

Posterit arvioineessa raadissa olivat mukana professori, ELT Miia Lindström, ELT Janne Lundén, ELL Ina Toppari ja graafinen suunnittelija Jaakko Ruuttunen. Palkintoraadin puheenvuoron Eläinlääkäripäivien avajaisissa käytti raadin puheenjohtaja Miia Lindström.