Parhaat tieteelliset posterit palkittiin Eläinlääkäripäivillä

Eläinlääkäripäivien 2017 näyttelyssä arvioitiin 45 tieteellistä posteria. Niiden aihealueet olivat elintarvikehygienia ja ympäristöterveys, hevoset, pieneläimet, tuotantoeläimet ja parasitologia.

Postereista kolme palkittiin Eläinlääketeollisuus ry:n stipendeillä, yhteensä 2 000 eurolla. Palkinnot annettiin sisällöllisten ja graafisten ansioiden perusteella. Palkinnot jaettiin Eläinlääkäripäivien avajaisissa keskiviikkoiltana.

Palkittavat työt valitsi posteriraati, jonka puheenjohtaja toimi professori Outi Vainio ja jäsenet ovat eläinlääkäri Tiina Nokireki, eläinlääkäri Maija Summa ja graafinen suunnittelija Reija Jokinen.

Raati katsoi posterit ja päätyi ensimmäisellä kierroksella tieteellisten ansioiden, visuaalisuuden ja luettavuuden pohjalta 11 posteriin. Raati painotti tulosten merkittävyyttä ja uutuusarvoa. Tärkeänä pidettiin myös, että posterin aihe on suomalaisia eläinlääkäreitä kiinnostava ja visuaalinen ilme selkeä.

Kolmen kärkeen valituiden postereiden aiheissa ja tuloksissa on kaikissa uutuusarvoa. Nämä kolme ovat kaikki helposti luettavia ja keskeinen tieto on esillä nopeasti omaksuttavassa muodossa.

Samanarvoisia kunniamainintoja annettiin kaksi, molemmat 500 euroa.

Ensimmäisestä kunniamainitusta posterista raati totesi näin: Aihe on pieneläinten kliinisen potilastyön kannalta merkittävä ja uutta luova. Visuaalisesti posteri on selkeä. Posterissa oleva kuva kertoo ensi vilkaisulla aihealueen.

Posterin tekijä on Ira Kallio—Kujala ja sen otsikko on Intramuscular use of a peripherally acting alpha2-adrenoceptor antagonist MK-467 with medetomidine and butorphanol in dogs – a prospective, randomized clinical trial. Näyttelyssä posteri on numerolla 24.

Toisesta kunniamainitusta posterista raati kertoi seuraavaa: Posterin aihe on ajankohtainen ja tuotantoeläinten hyvinvoinnin kannalta merkittävä. Posterin sisällössä perehdytään havaittujen ongelmien ratkaisuihin. Ulkoasultaan posteri on selkeä ja perinteinen tieteellinen posteri.

Posterin tekijä on Eija Kaukonen. Sen otsikko on Peat, wood shavings or ground straw – which is the best bedding material for broilers? Näyttelyssä posteri on numerolla 31.

Ensimmäisellä palkinnolla palkittu posteri on erittäin ajankohtainen, visuaalisesti miellyttävästi toteutettu tieteellinen posteri, jossa on käytetty hyvin kuvia. Posterin tekstimassa on riittävän pieni, jotta posteri on helposti lähestyttävissä.

Posterin tekijä on Matias Leminen. Posterin otsikko on Ruokasirkkoja asuttaa rikas ja runsas bakteeriyhteisö. Näyttelyssä posteri on numerolla 10. Ensimmäinen palkinto on tuhat euroa.

Lisätietoja:

raadin puheenjohtaja, eläinlääkäri, professori Outi Vainio, puh. 050 4155251