”Onnistunutta visualisointia” sanoi tieteellisten posterien raati palkintojenjaossa (korj.12.12.)

Eläinlääkäripäivien 2019 näyttelyssä arvioitiin 37 tieteellistä posteria. Niiden aihealueet olivat elintarvikehygienia ja ympäristöterveys, hevoset, parasitologia, pien- ja tuotantoeläimet.

Raati totesi: ”Kunniamainitun posterin visuaalinen ilme pysäyttää lukemaan sisältöä”. Posterin tekijät ovat Sirkka-Liisa Korpenfelt, Marja Isomursu, Ulla Rikula, Antti Oksanen ja Tuija Gadd ja sen otsikko on First case of TSE in moose in Finland. Näyttelyssä posteri on numerolla kolme.

Toisen, samanarvoisena kunniamainitun posterista todettiin: ”Ulkoasus on selkeä ja otsikointi onnistunut”. Posterin tekijät ovat Heidi Rossow, Suvi Joutsen, Pirkko Tuominen ja sen otsikko on Tuontikoirien tuntemattomat tuliaiset. Näyttelyssä posteri on numerolla 19.

”Ensimmäisellä palkinnolla palkitun posterin visuaalinen ilme on tasapainoinen ja kuvitus virkistävä. Oleelliset asiat on nostettu hyvin otsikkoon ja posterin yläosaan”, summasi raati.

Parhaana palkitun posterin tekijät ovat Ella Roiha, Per Johansson ja Elina Säde ja sen otsikko on Listerian kasvu kuriin L. gelidumin bakteriosiineilla. Näyttelyssä posteri on numerolla 36.

Posterit palkittiin Eläinlääketeollisuus ry:n stipendeillä, yhteensä 2 000 eurolla. Palkinnot jaettiin Eläinlääkäripäivien avajaisissa keskiviikkoiltana. Pääpalkinto oli 1000 euroa ja kunniamaininnat 500 euroa.

Palkittavat työt valitsi posteriraati, jonka puheenjohtaja toimi zoonoosiparasitologian dosentti Pikka Jokelainen ja jäsenet olivat ELT, kliininen opettaja Stefan Björkman, 1. kaupungineläinlääkäri, ympäristöterveydenhuollon erikoiseläinlääkäri Kirsi Hiltunen ja graafinen suunnittelija, TaK Olli Nurminen. Raadin sihteerinä toimi ELT, koulutussuunnittelija Outi Hälli.

Lisätietoja:

Raadin puheenjohtaja Pikka Jokelainen puh. +45 5219 3018

Eläinlääkäripäivät

Parhaana palkittu

Kunniamainitut peräkkäin aakkosjärjestyksessä