Eläinlääkärit keräävät tietoa ihmiskäyttöön soveltuvista tehohoitolaitteista

(päivitetty 24.3.2020 klo 15.00)

Elävän lääkärit haluavat auttaa ihmispotilaita ja -kollegoita pandemian keskellä. Voit ilmoittaa mahdolliset klinikaltasi/sairaalastasi löytyvät laitteet ja tarvikkeet alla olevasta linkistä. 

Suomen eläinlääkärit haluavat auttaa kovan paineen alla olevaa ihmisten terveydenhuoltoa. Eläinlääkäriliiton aktiivit ovat selvittäneet, mitkä suomalaisilla eläinklinikoilla käytössä olevat laitteet voisivat olla ihmisten tehohoitoon muunnettavissa. On epätodennäköistä, että listaa koskaan tarvitaan. Ennakkoon kerätty lista mahdollistaa nopean avun tarjoamisen, mikäli tehohoidon kapasiteetti jossain päin Suomea yhtäkkiä ylittyy, ja voi näin potentiaalisesti pelastaa henkiä.

Ensin on selvitetty mahdollisimman tarkkaan, minkälaisista anestesiatyöasemista, ventilaattoreista, valvontamonitoreista ja infuusiopumpuista mahdollisesti voisi olla hyötyä COVID-19 epidemian aikana. Alla olevan linkin nettilomakkeella eläinklinikoiden omistajat voivat vapaaehtoisesti ilmoittaa laitteitaan siltä varalta, että niille tulisi sairaaloissa tarvetta.

Selvitystä tehdään Eläinlääkäriliiton valtuuskunnan jäsenten Timo Wahlroosin, Ira Kallio-Kujalan ja Heidi Vesterisen johdolla. 

Lisätietoja: ira.kallio-kujala (at) helsinki.fi

Nettilomake laitteiden ilmoittamiseen 

(lomake on tarkoituksella Minnesotan yliopiston pohjalla)