Eläinlääkärit joukolla täydennyskouluttautumassa

Eläinlääkärit kokoontuvat Eläinlääkäripäiville joulukuun ensimmäisellä viikolla. Aiheissa on muu muassa  anitioottiresintessiä, työterveyttä, yrittäjäpalkinto ja runsaasti muuta tuoretta ammattiasiaa.
                                                        
"Täydennyskoulutus on tämän ammatin harjoittamisen edellytys", sanoo Eläinlääkäriliiton puheenjohtaja Kirsi Sario." 

Joulukuun alussa Eläinlääkäripäiville Helsinkiin kokoontuu yli puolet kaikista Suomessa laillistetuista eläinlääkäreistä, käytännössä vähintään noin 1 200 eläinlääkäriä. 

Päivien yhdeksän luentokokonaisuutta tarjoaa täydennyskoulutusta lihantarkastuksesta ja kasvisten mikrobiologisista riskeistä tiedeviestintään, pieneläinten sisätauteihin, hevosten hengitysteiden ja silmien sairauksiin, nautojen terveydenhuoltoon, emakoiden porsimiseen, lääkelainsäädännön ajankohtaisiin ja eläinlääkärin työterveyteen ja -turvallisuuteen.  

Päivillä jaetaan Suomen Eläinlääkäriliiton yrittäjäpalkinto kansainvälisesti erikoistuneelle eläinlääkäriyrittäjälle, kuullaan maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallion ajankohtaiset kuulumiset, toukokuussa valitun Vuoden eläinlääkäri 2014 Marja Nuorgamin esitys työstään pohjoisimmassa Suomessa, palkitaan parhaat tieteelliset posterit ja jaetaan noin 142 000 euroa Suomen Eläinlääketieteen säätiön apurahoja.

Ulkomaalaisia luennoijia on päivillä esillä viisi ja kotimaisia asiantuntijoita on luennoimassa yli 30. 
Tieteellinen posterinäyttely esittelee 47 tuoretta aihetta ja kaupallinen näyttely on houkutellut yli 80 alan näytteilleasettajaa tarjoamaan tietoa uutuuksista.

Eläinlääkäripäiviä 2014 vietetään 3.-5. joulukuuta Helsingin Messukeskuksen kokoustamossa. 

Ennakkoilmoittautuneita eläinlääkäreitä on yli 960 ja paikalle tulee lisäksi näyttelykävijöitä ja päivillä ilmoittautuvia, kaikkiaan siis arvioidaan noin 1 200-1 300 eläinlääkärin osallistuvan. Suomessa on kaikkiaan alle 2 400  laillistettua eläinlääkäriä. 

Järjestelyissä on mukana 60 opiskelijaa, seniorit ja nuoret eläinlääkärit kokoontuvat omien aiheidensa äärelle ja eläintenhoitajille ja apteekkihenkilökunnalle on omat seminaarinsa. 

Lisätietoa:

puheenjohtaja Kirsi Sario, puh. 050 911 9117
tiedottaja Anna Parkkari puh. (09) 7745 4817, 040 5228 217, anna.parkkari@sell.fi

Päivien ohjelmaan ja muihin tietoihin.