Eläinlääkäripäivät kokoaa alan täydennyskouluttautumaan 8.-10.12.2021

Eläinlääkäripäivien 2021 yleisteema on terve ja hyvinvoiva eläinlääkäri. Päivät ovat alan suurin kotimainen täydennyskoulutustapahtuma paikkana Helsingin Messukeskus 8.–10. joulukuuta 2021.

Aihepiiriä terve ja hyvinvoiva eläinlääkäri käsitellään sekä fyysisen että henkisen terveyden näkökulmasta. Kaikkiaan luentokokonaisuuksia on kymmenen pienelämistä hevosiin ja tuotantoeläimiin, elintarvike- ja ympäristöhygieniaan, pellolta pöytään, tieteeseen ja tutkimukseen, sekä liiketoimintaan ja työelämään. Hyvinvointiin liittyen mukana ovat työhyvinvointi, resilienssi ja jaksaminen someaikoina, työhön perehdytys, työnohjaus, eläinlääkärien infektiot ja työperäiset zoonoosit, itsemurhien ehkäisy ja eläinlääkärien työterveys tutkimuksen näkökulmasta sekä alan yleiset muutokset.

Tapahtuma on hybridi: osallistujat ovat osin terveysturvallisesti koronapasseineen ja maskeineen paikan päällä ja osin virtuaalisesti ympäri maan tai ulkomailla.

Virtuaaliosallistujia on tällä hetkellä noin 400 ja paikan päälle tulee kolmena eri päivänä 700-850 osallistujaa kunakin, osa on paikalla useamman päivän. Kaikki osallistujat voivat kuunnella luentoja kesäkuun 2022 loppuun niiden päivien osalta joihin osallistuu.

Mukana kouluttautumassa ja järjestämässä tapahtumaa ovat alan kokeneimmat konkarit sekä opiskelijat ja kaikki työelämässä aktiivisesti mukana olevat siltä väliltä. Luennoitsijoita on ulkomailta ja kotimaasta.

Päivien näyttely tarjoaa hyvän kattauksen alaan liittyvistä yrityksistä, organisaatioista opiskelijajärjestöjä myöten ja muista toimijoista. Näytteilleasettajia on 61.

Avajaisissa keskiviikkona kuullaan tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen tervehdys alalle, Kai Skutnabb -kunnialuento ELT Helena Rautalalta, Vuoden eläinlääkärien 2020 ja 2021 puheenvuorot – epidemiologieläinlääkäri Ruska Rimhanen-Finne ja yrittäjäeläinlääkärit Suvi ja Teppo Heinola –julkistetaan Eläinlääkäriliiton eläinten hyvinvointipalkinto (vain joka kolmas vuosi), jaetaan lähes 170 000 euroa Suomen eläinlääketieteen säätiön apurahoja ja Fennovet Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markus Kiili avaa lopuksi Eläinlääkäripäivien näyttelyn.

Eläinlääkäripäivät järjestää Suomen Eläinlääkäriliitto konsulttinaan omistamansa koulutus- ja konsultointiyritys Fennovet Oy. Luento- ja koulutusperinne on alkanut 129-vuotiaan Eläinlääkäriliiton vuosikokouksista.

Eläinlääkäripäivillä on käytössä koronapassi sekä vahva maski- ja käsihygieniasuositus.

Eläinlääkäripäivien verkkosivulle
Median verkkosivu