Eläinlääkäripäivät Helsingin Messukeskuksessa 2.-4.11.2022

Eläinlääkäripäivien yleisteema on tänä vuonna digitalisaatio. Kyseessä on alan suurin kotimainen täydennyskoulutustapahtuma.

Eläinlääkäripäivillä ovat kouluttautumassa ja päiviä ovat järjestämässä kokeneet osaajat ja alalle valmistuvat opiskelijat. Luennoitsijoita on ulkomailta ja kotimaasta.

Tarjolla on runsaasti uutta ajankohtaistietoa ja kokemuksia, ja yleisteema digitalisaatio on läsnä monissa puheenvuoroissa. Ensimmäisenä päivänä muun muassa paneudutaan etäeläinlääkintään ja tekoälyyn sekä digitalisaation rooliin eläinlääketieteessä ja alan opetuksessa. Lisäksi kuullaan, miten digitalisaatio voi helpottaa työtä. Toisena päivänä saadaan tietoa muiden muassa lypsyroboteista ja tuotantoeläinten pidon uudesta ajasta.

Lihantarkastus ja teurastamovalvonta sekä valvontaeläinlääkärit saavat ensimmäistä kertaa koko päivän mittaiset osionsa. Lihantarkastus ja teurastamovalvonta -osio järjestetään tapahtuman ensimmäisenä päivänä ja valvontaeläinlääkärien ohjelma on sijoitettu viimeiselle päivälle.

Tapahtuman viimeisenä päivänä saadaan myös asiantuntijatietoa eläinten kivusta ja hyvinvoinnista. Ministeriöstä saadaan puheenvuoro eläinten hyvinvointilaista, joka on tärkeä koko alalle.

Keskustelutilaisuus ilmastonmuutoksen vaikutuksista torstaina

Eläinlääkäriliiton eettinen valiokunta ja hallitus ovat valmistelleet juonnetun ja ennakkokysymyksiin perustuvan keskustelun ilmastonmuutoksen vaikutuksesta eläinlääkäreihin Keskustelemassa paneelissa ovat Ari Hörman, Sini Merikallio, Olli Peltoniemi, Paju Tuuri ja Timo Wahlroos.

Eläinlääkäripäivillä järjestetään torstaina suosittu seniorieläinlääkärien esitelmä- ja keskustelutilaisuus. Aiheena ovat zoonoosit ja niiden yhteiskunnalliset vaikutukset. Tilaisuudessa puhuvat Helsingin yliopiston Helsinki One Health -verkostosta apulaisprofessori Annamari Heikinheimo ja apulaisprofessori Tarja Sironen.

Palkinnot avajaisissa

Eläinlääkäripäivien avajaisissa julkistetaan Topi Salmi- tutkijapalkinnon saaja. Palkinto jaetaan joka kolmas vuosi ja on arvoltaan 10 000 euroa.

Palkinnon ovat perustaneet Suomen Eläinlääkäriliitto ja Suomen eläinlääketieteen säätiö vuonna 2007. Se annetaan suomalaiselle eläinlääketieteen tutkijalle tai tukijoiden ryhmälle, jonka työllä on kansainvälistä vaikuttavuutta. Lisäksi eduksi katsotaan osallistuminen nuorten tutkijoiden koulutukseen.

Eläinlääkäripäivillä palkitaan rahapalkinnoilla myös kolme parasta tieteellistä posteria. Palkinnot on lahjoittanut Eläinlääketeollisuus ry, ja valinnan tekee posteriraati puheenjohtajanaan Pikka Jokelainen.

Posterinäyttelyssä on esillä 23 posteria, jotka koulutusvaliokunta on hyväksynyt mukaan. Lisäksi julkistetaan tieto Suomen eläinlääketieteen säätiön myöntämistä apurahoista.

Tietoja

  • Eläinlääkäripäivät ovat Suomen Eläinlääkäriliiton järjestämä tapahtuma, jonka käytännön järjestelyistä vastaa liiton omistaman Fennovet Oy:n kongressipalvelu.
  • Osallistujia ja näyttelyvieraita on ennakkoon ilmoittautuneina yli 1 100. 
  • Tapahtuma järjestetään läsnäolotapahtumana. Paikalla olleet osallistujat voivat ottaa tallenteet käyttöönsä jälkikäteen maksamallaan sisäänpääsymaksulla. Tallenteita voi myös ostaa erikseen myöhemmin. Tämä mahdollisuus on tarjolla 30.6.2023 asti.
  • Eläinlääkäreille suunnatun luento-ohjelman suunnittelusta vastaa Eläinlääkäriliiton koulutusvaliokunta, ja ohjelma järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa.
  • Eläinlääkäripäivien näyttelyn järjestää liiton toimeksiannosta Fennovet Oy. Näytteilleasettajia on yli 60. Näyttely tarjoaa hyvän kattauksen muiden muassa alaan liittyvistä yrityksistä ja organisaatioista.

Eläinlääkäripäivien verkkosivulle

Median verkkosivu