Eläinlääkärikunta koolla: täydennyskoulutusta Eläinlääkäripäivillä 2.-4.12.

Eläinlääkärit kokoontuvat kouluttautumaan Eläinlääkäripäiville joulukuun ensimmäisellä viikolla. 

"Ammattiin kuuluu jatkuva kouluttautuminen ja osaamisen ylläpitäminen. Täydennyskoulutus on tärkeää ja eläinlääkärit haluavat sen olevan järjestelmällistä ja säännöllistä", sanoo liiton puheenjohtaja, elintarvike- ja ympäristöhygienian erikoiseläinlääkäri Kirsi Sario.

Ennakkoilmoittautuneita eläinlääkäreitä on lähes tuhat ja paikalle tulee lisäksi näyttelykävijöitä ja päivillä ilmoittautuvia, kaikkiaan siis arvioidaan koolla olevan noin 1 100 eläinlääkäriä (Suomessa on kaikkiaan noin 2400 eläinlääkäriä). Päivillä koulutetaan myös eläintenhoitajia ja apteekkien henkilökuntaa, kokonaisuudessaan osallistujamäärä noussee lähelle ellei yli 1500 henkilöä.

Ulkomaalaisia luennoijia on päivillä esillä kuusi ja kotimaisia asiantuntijoita on luennoimassa noin 30. 

Eläinlääkärien ammatillisia luentokokonaisuuksia on 11 pieneläimien anestesiasta ja kivunhoidosta hevosten tartuntatauteihin, liiketoimintaan ja stressinhallintaan, navettarakentamiseen ja sikojen jalostuksen sekä alkionsiirtoon, pellolta pöytään -ketjuun muun muassa väkivallan kohtaamisena, elintarvikehygienian työsuojeluun ja pintahygieniaan ja lisäksi yleispraktikon praktiikkatietojen päivittämiseen. Tiede ja tutkimus ovat esillä myös omassa kokonaisuudessaan teemalla tiede, totuus ja todellisuudet.

Päivillä jaetaan Suomen Eläinlääkäriliiton eläinten hyvinvointipalkinto 2.12., Vuoden eläinlääkäri 2015 Mirja Ruohoniemi valottaa systemaattista ajatteluaan ja maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio kertoo valtiovallan näkemyksiä ajankohtaisista asioista. 

Parhaat tieteelliset posterit palkitaan ja niistä neljä esitellään tekijöiden voimin keskiviikkona. Suomen eläinlääketieteen säätiö jakaa vuoden suurimman potin apurahoja. Näyttelyssä yli 80 näytteilleasettajaa.

Järjestelyissä on mukana 45 eläinlääketieteen opiskelijaa ja noin 60 senioria kokoontuu eläinten hyvinvointiteeman äärelle. Nuorimman ja vanhimman ikäero on noin 75 vuotta.

Tiedotteet julkaistaan päivien aikana liiton verkkosivulla www.sell.fi

Eläinlääkäripäivät pidetään Helsingin Messukeskuksessa 2.-4.12. Nyt jo 29. kerran, kaikkiaan päivien alkumuotoa eli vuosikokouksen yhteydessä pidettyjä luentoja on pidetty pitkään. Liitto on perustettu vuonna 1892.

ELäinlääkäripäivien sisääntulosivulle www.elainlaakaripaivat.fi 

Lisätietoa:

puheenjohtaja Kirsi Sario, puh. 050 911 9117
tiedottaja Anna Parkkari puh. (09) 7745 4817, anna.parkkari@sell.fi