Täyteläinen Eläinlääkärilehti ilmestyy

Lehden artikkelit aloittaa liiton jäsentutkimuksen 2020 pohjalta tehty kirjoitussarja aloitusaiheenaan koronan vaikutukset jäsenkuntaan. Seuraavassa kirjoituksessa läänineläinlääkäri peräänkuuluttaa valveutumista eläinten laittoman tuonnin saralla. 

Vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita on mukana kaksi: koiran korvapunkista tulehduksen aiheuttajana (Rainesalo & Lavikainen) sekä Zoonoottisten tautia-aiheuttavien bakteerien esiintyminen teuraskalkkunoissa (Blomvall et al).

Voiko eläinlääkäriksi opiskella etänä, pohtii lehden 7/20 pääkirjoittaja Mirja Ruohoniemi. Lue koko pääkirjotus tästä. 

Puheenjohtaja Katri Kiviniemi kysyy palstallaan, mitä asioita tulevaisuudessa pitäisi priorisoida. ”Liitto on selvästi olemassa jäseniään varten, mutta miten teitä jäseniä saadaan parhaiten palveltua?” Lue koko kirjoitus tästä

eEläinlääkäripäivien palautekyselyn annista kerrotaan myös, samoin tutkimuksesta ulosteensiirrosta antibiootin korvaajana – ja samalla kuulutetaan potilaita tutkimukseen – sekä toisaalla kerrotaan piirtämisestä anatomian oppimisen apuna.

Työn ääressä -palstalla lehmälääkäri seikkailee varsamaailmassa ja opiskelijoiden matkaraporttisaralla kerrotaan leikkausmatkasta Thaimaahan.

Kolumnisteja on mukana kaksi, Juristi vastaa, Ruokaviraston tutkimuksista on koottu kiinnostavia paloja ja koottuja kuulumisiakin on tarjolla. Väitöspalstalla on suorastaan ruuhkaa. 

Eläinlääkärilehti 7/2020 ilmesyy 12. marraskuuta. 

Tästä lehden avoimelle sivulle, jossa on osa lehden aineistoista.

Jäsenet voivat lukea koko lehteä kirjautumalla jäsen- eli Fimnet -tunnuksella täällä