Parhaat tieteelliset posterit palkittiin Eläinlääkäripäivillä 2021

Eläinlääkäripäivien 2021 tieteellisten posterien näyttelyssä arvioitiin 32 tieteellistä posteria. Niiden aihealueet olivat elintarvikehygienia ja ympäristöterveys, hevoset sekä pien- ja tuotantoeläimet.

Postereista kolme palkittiin Eläinlääketeollisuus ry:n stipendeillä, yhteensä 2 000 eurolla. Palkinnot jaettiin Eläinlääkäripäivien avajaisissa keskiviikkoiltana 8. joulukuuta.

Palkittavat työt valitsi posteriraati, jonka puheenjohtaja toimi Pikka Jokelainen ja jäsenet olivat Riikka Aho, Olli Nurminen ja Jenni Sukura. Raadin sihteerinä toimi Outi Hälli.

Raati totesi, että posterinäyttelyssä oli esillä monia yhteiskunnallisesti merkittäviä aiheita, joita on tärkeää nostaa viestinnässä esille. Viestinnän tehostamiseksi joissain postereissa oli hienosti käytetty QR-koodia tarjoamaan lukijalle lisätietoa posterin aiheesta. Tämä käytännön toivoisi lisääntyvän tulevaisuudessa.
Samanarvoisia kunniamainintoja annettiin kaksi, molemmat 500 euroa. Kunniamainitut kaksi posteria ovat keskenään varsin erityyppisiä. Tehokas posteriviestintä voi siis olla varsin monimuotoista.

Kunniamainitun posterin kirjoittajat ovat Saara Raulo, Petra Pasonen, Antti Mikkelä ja Pirkko Tuominen. Posterin otsikko on Shigatoksiineja tuottavan E. coli O157 -bakteerin seuranta teurasnaudoilla ja sen vaikutus nautatilojen riskinhallintaan Suomessa 2011–2019. Näyttelyssä posteri on numerolla 4.

Kunniamaininnan sai myös Kati Tuomolan, Nina Mäki-Kihniän, Anna Valrosin, Anna Mykkäsen and Minna Kujala-Wirthin kirjoittama posteri otsikolla Kuolaimiin liittyvät suuvauriot kenttäratsuilla kilpailun jälkeen. Näyttelyssä posteri on numerolla 10.

Ensimmäisellä palkinnolla palkittu posteri kiinnittää lukijan huomion välittömästi rohkealla ja onnistuneella värien käytöllään. Tulokset on esitetty visuaalisesti toimivasti posterin keskeiselle paikalle sijoitetussa kuvassa. Ensimmäisen palkinnon saa posteri:
Karikoski Ninja, Box Justin, Mykkänen Anna, Kotiranta Veikko, Raekallio Marja

Variation in insulin response to oral sugar test in a cohort of horses throughout a year and evaluation of risk factors for insulin dysregulation.

Näyttelyssä posteri on numerolla 6.

Lisätietoja:

Raadin puheenjohtaja Pikka Jokelainen puh. +45 5219 3018
www.sell.fi