Muista: kandi ei voi toimia eläinlääkäriyrittäjänä

Kesätöiden lähestyessä muistutamme kandeja, ettei väliaikaisilla praktiikkaoikeuksilla voi toimia eläinlääkäriyrittäjänä (mukaan lukien ammatinharjoittajana). Yrittäjänä tai ammatinharjoittajana on sallittua toimia vasta valmistumisen jälkeen. Ennen valmistumistaan kandi saa tehdä eläinlääkärin tehtäviä vain palkansaajana.

Kunnan praktikkoeläinlääkärinä kandi ei toimi varsinaisena ammatinharjoittajana. Kunnaneläinlääkäri on y-tunnuksestaan huolimatta kunnan viranhaltija eikä yrittäjä, joten kandi voi toimia kunnaneläinlääkärin sijaisena. Tämä johtuu kunnaneläinlääkärijärjestelmän erikoisuuksista. Muualla kandi ei voi toimia y-tunnuksen kautta, ellei sitten harjoita kokonaan toisen alan yritystoimintaa. Eläinlääkärinä toimiminen on praktiikkaoikeudet saaneilla kandeilla sidottu siihen, että toimii nimenomaan palkansaajana eikä yrittäjänä.

Kunnaneläinlääkäriksi lähtiessäsi pyydä virkamääräys kirjallisena ennen työn aloittamista. Jos teet töitä työsopimussuhteessa esimerkiksi yksityisellä eläinlääkäriasemalla, kannattaa työsopimus tehdä kirjallisesti ennen työsuhteen alkamista, ettei työnteon ehdoista pääse syntymään turhia väärinkäsityksiä.

Lisää väliaikaisista praktiikkaoikeuksista voi lukea Eviran sivulla, täällä.

Jäsenet voivat myös olla yhteydessä liiton neuvontaan, katso asiamiesten yhteystiedot täältä