Kunnaneläinlääkäri: tarkasta tulosrekisteritietosi

Kunnaneläinlääkärien kannattaa tarkistaa tulorekisteritiedot erityisesti toimenpidepalkkioiden osalta mahdollisimman pian. 

Jäsenistöltä saamiemme tietojen mukaan vain osa kunnista/kaupungeista on ilmoittanut tulorekisteriin tiedot koskien kunnaneläinlääkärien toimenpidepalkkioita (luokka 312). Ilmoita tietojen puutteista työnantajallesi. Toimenpidepalkkiota koskevien tietojen ilmoittamisvastuu on työnantajalla. Työnantajan on korjattava ilmoittamissaan tiedoissa olevat virheet heti, kun virhe on huomattu.  

Viranomaiset ja muut tulorekisterin tiedon käyttäjät hakevat tulotietoja suoraan tulorekisteristä. Tulorekisteriin ilmoitettuja tietoja käytetään reaaliaikaisesti muun muassa verotuksessa, etuuksien ja eläkkeiden myöntämisessä, vakuutuskorvausten käsittelyssä, työsuojelussa, tilastoissa sekä erilaisten asiakasmaksujen määrittämisessä. Toimenpidepalkkioita koskevien tulorekisteritietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus on tärkeää, jotta virheet eivät pääse kertaantumaan esimerkiksi eläkkeisiin.