EU:n tietosuojauudistuksesta liiton jäsenelle

Kunnianhimoisella tietosuojauudistuksella (GDPR) EU pyrkii yksityisyyden suojaamiseen ja rajoittamaan, miten henkilötietoja saa kerätä, käsitellä, siirtää ja säilyttää. Suomessa on jo kattava tietosuojalainsäädäntö, mutta tällä saralla otetaan askel tiukempaan suuntaan 25. toukokuuta 2018, jolloin EU:n tietosuoja-asetus tulee voimaan kaikissa jäsenmaissa. Kansallinen lainsäädäntö päivitetään samassa yhteydessä, mutta Euroopan alueella on jatkossa yhteneväinen tietosuojasääntely.

Uudistus tuo muutoksia myös Suomessa palveluita tarjoaville ja uudistus koskee myös kaikkia kansalaisia. Kansalaisen näkökulmasta tavoite on parantaa tietosuojaa.

Eläinlääkäriliitto kertoo jäsenilleen aiheesta muun muassa Eläinlääkärilehden 3/18 Juristi vastaa -palstalla, lehti ilmestyy perjantaina 6.4. Lehden ilmestyttyä palsta on luettavissa jäsen- eli Fimnet -tunnuksilla Juristi vastaa -palstan arkistossa täällä.

Liiton jäsensivuille on koottu uudistuksesta tietoa, kohta on Jäsenen ammattipolku ja tiedot ja linkit muihin aineistoihin ovat sekä Töissä yrittäjänä että Töissä työntekijänä -sivujen kohdalla Eläinlääkärin ohjeissa (edellä suorat linkit, lukemiseen tarvitset jäsen- eli Fimnet -tunnuksen)

Edellä mainituilla kahdella jäsensivuilla on myös linkki webinaarin ilmoittautumiseen, johon voivat osallistua Eläinlääkäriliiton jäsenet. Webinaarin 19.4. klo 10-11  tuottaa Akateemiset yrittäjät eli AKY, joka tilaa sisällön lakipalvelutoimisto Fondialta.

AKY:stä voi lukea lisää jäsensivuilta täältä.

Aiheesta on uutisoitu pk-yrityksille Eläinlääkäriliiton sivulla ensimmäisen kerran 24.8.2017, täällä.