”Erilaiset Eläinlääkäripäivät” kertoo Eläinlääkärilehden 4/20 pääkirjoitus

Eläinlääkäripäivät muutettiin eEläinlääkäripäiviksi juuri lehden mennessä painoon. Pääkirjoittaja tasapainoili hankalassa tilanteessa, kun toimitus pyytää kirjoituksen hyvissä ajoin muun muassa ruotsinkielisen version takia.

”Syyskuun Eläinlääkäripäiville koulutusvaliokunta kokosi ohjelmaa viime talven aikana. Tammikuussa olimme innoissamme, maaliskuussa huolissamme ja nyt (edit 9.6.) tiedämme, että päivien luentoja järjestetään virtuaalisesti”, kirjoitti koulutusvaliokunnan puheenjohtaja Liisa Kaartinen. Hänellä on myös viesti hevospassien lääkitysmerkinnöistä.
Lue koko pääkirjoitus tästä

Vuoden eläinlääkäri 2020 Ruska Rimhanen-Finne on vielä lehden paperisillakin sivuilla; jutun voi lukea myös verkosta, palkinto julkistettiin jo 13. toukokuuta. 

Koronapandeamian aikaan etänä väitellyt Mariella Aalto-Areneda kirjoittaa, että Elintarviketurvallisuus ei tapahdu vahingossa. Tarjolla artikkeli listerianhallinnasta ja etäväitöksen tunnelmista. Geenitestit kliinisessä työssä ovat Maria Kaukosen ja Hannes Lohen kirjoituksen aiheena; onhan genetiikka Vuoden 2020 eEläinlääkäripäivien yleisteema.

Tieteellisiä artikkeleita on mukana jälleen kaksi, koiran pododermtiitti ja fosforin puute lypsylehmillä.

Vakiopalstoissa Juristi vastaa, kolme koluministia kesän kunniaksi, puheenjohtaja palsta otsikolla Työhyvinvointia parityöstä lue tästä puheenjohtajan palsta kokonaan

Ruokaviraston tutkimusta on mukana kolmen teeman ja neljän sivun voimin.

Lehden 68-sivuun mahtuu paljon muutakin - Eläinlääkärilehti 4/20 ilmestyy 18. kesäkuuta. 

Koko lehden voi lukea jäsen eli Fimnet-tunnuksellasi täältä

Avoimet aineistot voi lukea tällä sivulla