Elävää historiaa kaupan – liiton 125-vuotishistoriakirja

Eläinlääkärinä kolmella vuosisadalla. Suomen Eläinlääkäriliitto1892-2017 -kirja julkaistiin EE-talolla Viikissä 16. helmikuuta.

Liitto juhlii 125-vuotista taivaltaan moneen otteeseen kuluvan vuoden mittaan.

Julkistustilaisuus oli jäsenille ja kaikille muillekin avoin. Noin 40 hengen yleisö jonotti nimikirjoituksia kirjoihin ja keskusteli innokkaasti kakkukahveilla. Kirjoittaja ELL, FT Katri Helmisen hienosti kuvitettu esitys sai kuulijoiden rikkumattoman huomion. Moni olisi mielellään kuullut pidempäänkin hyvin jäsentynyttä ja erilaisista teemoista kertonutta puhetta.

Kirja kertoo eläinlääkärien historiaa viisaasti valikoiden ja lukijan roolia kunnioittaen 125-vuoden ajalta. Mukana on myös ammattikunnan kiistoja ja ristiriitoja, pienoiselämäkertoja, yhden rakkaustarinan, maitohygienian ja lihantarkastuksen historiaa, tauteja ja niiden uhkia, seerumihevosia, täydennyskoulutuksen kehittymistä, kieltolain aikaa ja paljon muuta.

Maaseudun Tulevaisuuden kirja-arvostelu (20.2.) asetti riman korkealle: ”Tämä kirja kuuluu toivottavasti aikanaan ehdokkaisiin jaettaessa Tieto-Finlandiaa.”

Kirjaa voi ostaa sen kustantajan Fennovet Oy:n verkkokaupasta, täältä.

Lue lisää juhlavuodesta