Eläinlääkärilehti 8/2022 luettavana

Tämän vuoden viimeisin eläinlääkärilehti 8/2022 ilmestyy ihan kohta. Lehden tieteellisessä artikkelissa käsitellään tuotantokaniinien pito-olosuhteita ja hyvinvointia Suomessa. Lisäksi lehdessä Topi Salmi -palkittu Sauli Laaksonen kertoo, mikä Eläinlääkärilehdessä julkaistu artikkeli valittiin vuoden 2022 parhaaksi tieteelliseksi artikkeliksi. Valinta tehtiin tasaväkisten ehdokkaiden joukosta.

Lehdestä voi lukea Sanna Sainmaan artikkelin luonnonvaraisten eläinten hoitoon liittyvästä lainsäädännöstä ja hoidon periaatteista. Sanna Sainmaa työskentelee eläinlääkärinä Korkeasaaressa. Luonnonvaraisten eläinten kohteluun ja hoitoon liittyvät periaatteet on kirjattu moneen eri lakiin. Epäselvyyttä voi olla jo siinä, mitä tarkoittaa uhanalainen eläin ja toisaalta, mitä tarkoittaa rauhoitettu eläin.

Lehdessä myös viivähdetään vielä hetki Eläinlääkäripäivillä. Tänä vuonna päiviä voitiin kahden poikkeusvuoden jälkeen pitää jälleen läsnäolotapahtumana ja tarjolla olikin tukevasti ammatillista tietoa ja iloisia kohtaamisia kollegojen kanssa. Lisäksi uusimmasta lehdestä voidaan lukea eläinlääketieteen loppusuoran opiskelijoiden vaihtokokemuksia Bukarestin alueella ja Venetsiassa.

Mitä kuuluu? -palstalla tavataan jyväskyläläinen Petra Kirves, joka työskentelee Ruokaviraston johtavana tarkastuseläinlääkärinä. Jutussa Petra Kirves kertoo uudesta arjestaan. Hän on opetellut työnteon vähentämistä.

Eläinlääkärilehden 8/2022 pääkirjoittajana on liiton vaalilautakunnan puheenjohtaja Kirsi Sario. Hän kiittää valtuuskuntavaalien sujuvuutta ja jäsenten äänestysaktiivisuutta. Keskustelua käytiin hyvin, ja vaalityö oli uutteraa. Puheenjohtajan palstalla Katri Kiviniemi toivottaa tervetulleeksi uuden puheenjohtajan Mikko Turkun ja kuvaa omaa kauttaan.

Pipsa Vuoren artikkelissa käydään läpi päivystystyön kuormitusta. Hän kiinnostui aiheesta työskenneltyään eläinlääkäriasemalla. Lehdessä esitellään myös liiton uusi mentoriohjelma, jota pilotoidaan ensi vuonna. Lehden juristin palstalla annetaan tietoa joustotyöajan periaatteista.

Lehden avoimelle sivulle pääsee linkistä.

Jäsenet saavat lehden postitse ja voivat lukea koko lehden Jäsenen lehtiarkistosta jäsen- eli Fimnet-tunnuksilla.