Eläinlääkärilehti 6/19 ilmestyi: Eläinlääkärin työterveys ja -turvallisuus

Eläinlääkärilehden 6/19 pääkirjoituksessa työterveyden professori Kari Reijula kertoo, miten hän pääsi jyvälle alan työterveyden haasteista. Pääkirjoituksen voi lukea lehden sivulta.

Numeron teemana ovat työterveyteen ja työturvallisuuteen liittyvät asiat eri kanteilta.

Myös eläinlääkärin omainen tuo mukaan näkökulman teollisuuden hyvistä turvallisuuskäytännöistä sekä perheenjäsenen ajatuksia.

Liiton jäsentutkimuksesta kertonut, vuoden alussa alkanut sarja kertoo päätösjutussaan kunnaneläinlääkäreistä. Työn ääressä -palstalla eräs kunnaneläinlääkäri tunnustaa, ettei oikeastaan ole tuntenut oman työnsä ehtoja ja sopimuksia – ja on toiveikas, että muun muassa luottamusmiehen avulla jotkin asiat muuttuvat.

Mukana on myös tieteellinen artikkeli koiran polvinivelen bakteeritulehduksesta, liiton vaalien viralliset tiedot, Uran alussa -kolumni sekä tietenkin ajankohtaista Ruokaviraston tutkimuksista.

Puheenjohtaja kannustaa osallistuman palstallaan Eläinlääkäriliitto olemme me – siis valtuuskunnan vaalit ovat pian ovella (ehdokasasettelu päättyy 9. syyskuuta ja vaaliryhmien tavoitteet voi lähettää Eläinlääkärilehden esiteltäväksi, dl on 9. syyskuuta).

Tässä 76-sivuisessa alan omassa lukupaketissa on myös paljon muuta. Lehti ilmestyy 29. elokuuta, posti kantanee osan jo 28. päivä.

Koko 76-sivuisen lehden voi lukea jäsentunnuksilla täällä.

Avoimesti voi  osan aineistosta lukea lehden sivulla täällä