Eläinlääkärilehti 4/19: europarlamenttivaalit ovat ovella

Pääkirjoituksessa Euroopan eläinlääkärijärjestö FVE:n puheenjohtaja Rafael Laguens kirjoittaa pian koittavista europarlamenttivaaleista ja niiden merkityksistä; pääkirjoituksen voi lukea lehden sivulta 

Lehden tieteellinen artikkeli kertoo Serratia marcescens -utaretulehduksesta. Muissa artikkeleissa liiton jäsentutkimusta valotetaan yksityissektorin työntekijöiden osalta, esitellään Vuoden eläinlääkäri 2019 Teija Korhonen ei-tyypillisine urineen ja eläinlääkärin muuttuvaa elinympäristöä aiheena Nautakarjan moninaiset ympäristövaikutukset.

Puheenjohtaja Päivi Lahti kuvaa palstallaan selvitystä eläinlääkäripalvelujen järjestämisestä ja ajankohtaista palstalle on koottu yhtä ja toista lähiajan aineistoa.

Liiton vaalivuosi on esillä kahdestakin näkökulmasta (miksi olla mukana ja ohjeet aikatauluineen), kolumnisteina ovat Uran alussa Kaisa Sivén ja Matti Tikka, Juristi vastaa kysymykseen eläinlääkäripalvelujen maksamisesta ja Hannu Saloniemi esittelee uuden kirjan Tuotantoeläinten käyttäytymisestä. Lehteen mahtuu vielä paljon muutakin.

Koko 68-sivuisen lehden voi lukea jäsentunnuksilla täällä.
Lehti ilmestyi 16. toukokuuta, posti jo kantoi sitä perille 15. päivä.

Eläinlääkärilehden sivulle pääsee tästä ja siellä voi avoimesti lukea pääkirjoituksen, puheenjohtajan palstan, Ajankohtaista Ruokaviraston tutkimuksesta tieteellisen lyhyesti.