Eläinlääkärilehti 3/21: nuoret työelämässä, Tutkitun tiedon vuosi ynnä muuta

”Tieteen kehityksen seuraaminen ja siihen vaikuttaminen on tutkijan arjen työtä. Eläinlääketieteellisen tutkimuksen taso Suomessa on ollut selvästi kansainvälistä keskitasoa korkeammalla 2000-luvun alusta alkaen. Meillä tehdään laadukasta ja uutta luovaa tutkimusta, joka kiinnostaa ja vaikuttaa myös rajojemme ulkopuolisten tutkijoiden työhön, ja he haluavat siihen omissa julkaisuissaan viitata”, kirjoittaa Suomen Akatemian ylijohtaja, Vuoden elinlääkäri 2013 Riitta Maijala. Hän on myös Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjausryhmän puheenjohtaja.

Lue koko kirjoitus tästä

Tieteellisissä artikkeleita on mukana kaksi ja Eläinlääkäriliiton jäsentutkimussarjan osa, joka käsittelee yksityissektorilla palkansaajina työskenteleviä.

Eläinlääkärin muuttuva maailma -sarjassa on aiheena Sikatuotanto muutosten paineessa, LUKEn tutkimusprofessori Jarkko Niemi kirjoittajana.

Nuoret työelämässä -sarja jatkuu, tällä kertaa aiheena on Nuorten jaksaminen työnantajien silmin. EKYläisten nykyarjesta on mukana ajankohtaisia kuulumisia.

Tiedevuotta 2020 tarkastellaan koosteessa, kiitos toimitusneuvoston aktiivisen jäsenen.

Lehdessä ovat mukana myös

- Puheenjohtajan palsta - "nyt on aika ola yhteydessä omaan valtuutettuusi - eläinlääkintähuoltolakia uudistetaan"

- Ruokaviraston tutkimusten ajankohtaiset kuulumiset

- Juristi vastaa jäsenelle (epäasiallisesta kohtelusta)

- Opiskelijan vinkkelistä -kolumni

- Liiton toimintaa lyhyesti

Katso sisällysluettelo tästä

Lehden avoimelle sivulle

Jäsenet voivat lukea koko lehteä täällä jäsen- eli Fimnet-tunnuksilla