UKK korona

Usein kysytyt kysymykset eli UKK koronavirusepidemian tiimoilta: 

1.Mikä on suositus turvavälistä oireettomaan omistajaan? Milloin ja mitä suojavälineitä käytetään henkilökunnan suojaamiseen? Onko koronan sairastamisen jälkeen turvallista hoitaa potilaita ilman suojavarusteita?

Lue vastaus

2. Tilanne, jossa eläimen hoito ei onnistu ilman suojaetäisyyttä oireiseen omistajaan (esimerkiksi eläin ei ole käsiteltävissä tai omistaja ei suostu poistumaan). Milloin työnantajan tulee kieltää työterveyteen vedoten eläimen tutkimus ja hoitotoimenpiteet? Miten asia kirjataan niin, ettei tämä aiheuta jälkeenpäin oikeustoimia?

Lue vastaus

3. Milloin eläinlääkintäpuolelle on tiedossa helpotusta suojavarusteiden saantiin?

Lue vastaus

4. Miten praktiikassa toimitaan, jos eläin ei ole hoidettavissa ilman omistajaa, omistaja on näkyvästi flunssainen ja suojat henkilökunnalle ovat loppuneet?

Lue vastaus

5. Olen yksityinen yrittäjäeläinlääkäri ja olen joutunut ulkomailta palaamisen takia olemaan kaksi viikkoa poissa töistä/ tuloni ovat vähentyneet huomattavasti koronavirustilanteen takia. Voinko saada jotain korvausta menetetyistä tuloista/ tukea yhteiskunnalta?

Lue vastaus

6. Kuka on velvollinen hoitamaan välitöntä hoitoa vaativan pieneläimen, joka sairastuu vakavasti karanteenissa ilman kuljetusmahdollisuutta?

Lue vastaus

7. Jos kunnaneläinlääkäri on estynyt toimimasta priorisoitujen tehtävien takia, miten eläinsuojelu turvataan? Määrätäänkö yksityiset toimimaan tällöin kunnaneläinlääkärin valtuuksilla?

Lue vastaus

8. Voiko kunta kieltää kunnaneläinlääkäriä hoitamasta kiireetöntä potilastyötä?

Lue vastaus

9. UKK

Lue vastaus

10. UKK

Lue vastaus
 

Tästä sivulle Eläinlääkärit ja koronavirus