Lounasluennot

Eläinlääkäripäivien osallistujat ja näyttelyvieraat ovat tervetulleita luennoille, joita näytteilleasettajat järjestävät lounasaikaan hallin 3 saleissa.

Keskiviikko 13.12. klo 12.30-13.15
Sali: Agnes Sjöberg
KOIRIEN TERVEYDENHUOLTO-OHJELMA

Erikoiseläinlääkäri (tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoito), terveydenhuoltoeläinlääkäri Iris Kaimio, Suomen Kennelliiton koirien terveydenhuoltotyöryhmän jäsen

Lisätietoja: https://www.kennelliitto.fi/koirien-terveydenhuolto-ohjelma

Torstai 14.12. klo 12.30–13.15
Sali: Oscar von Hellens
ELÄINLÄÄKÄRIKÄYNTI LEMMIKIN NÄKÖKULMASTA

Dr med vet Tuulia Appleby, PG Dip CABC

Luennolla käsitellään eläinlääkärikäyntiä lemmikin näkökulmasta ja annetaan käytännön esimerkkejä siitä, miten koiran tai kissan voimakasta stressireaktiota voidaan välttää. Rauhallinen eläinten käsittely helpottaa myös henkilökunnan arkea ja lisää työturvallisuutta. Tuulia on suorittanut eläinlääkärintutkinnon Zürichin yliopistossa vuonna 2002. Valmistumisensa jälkeen Tuulia on työskennellyt opinahjossaan pieneläinten lisääntymisen parissa ja tutkimustyössään perehtynyt  steriloitujen narttujen virtsanpidätysongelmiin. Tuulia muutti Suomeen 2005 ja on työskennellyt siitä lähtien pieneläinvastaanotoilla. Nykyään hänellä on oma vastaanotto Somerolla.

Tuulia on suorittanut jatko-opintona lemmikkieläinten käyttäytymistieteen opintokokonaisuuden Southamptonin yliopistossa ja vastaa yhdessä David Applebyn kanssa mm. Yliopistollisen eläinsairaalan käytösklinikasta.

Perjantai 15.12. klo 12.45-13.30
Sali: Agnes Sjöberg
SUUKASVAIMET KOIRALLA JA KISSALLA

ELL, Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, Diplomate EVDC, Diplomate AVDC Helena Kuntsi, Anident Helena Kuntsi on ensimmäinen suomalainen eläinlääkäri, joka on virallisesti erikoistunut eläinten hammashoitoihin sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Luennoitsija on pidetty kouluttaja eläinlääkäreiden ja eläintenhoitajien keskuudessa. Omalla esimerkillään ja kouluttajana toimiessaan hän on vaikuttanut merkittävästi eläinlääkärikollegojen tietämykseen ja asenteisiin eläinten suun terveyden- ja sairaudenhoidossa.

Kuulijoille on tarjolla minilounas ja tuotekassi.

Palaa   muuhun oheisohjelmaan   koko ohjelmaan