Responsiivinen kuvakaruselli

  • Terveyttä eläimille ja ihmisille.

  • Elintarvikehygienia kunnossa.

  • Eläinlääkäriliitto 130 vuotta yhteisen terveyden asialla

  • Eläinlääkärit. Joka päivä.

  • Epidemiat seurannassa

Mentorointikausi alkaa maaliskuussa Helsingissä. Starttipäivässä käydään läpi mentoroinnin sisältöä ja tavoitteita, sekä tavataan oman ryhmän kanssa kasvotusten. Starttipäivään osallistumista ei edellytetä ohjelmaan osallistumiseksi, mutta paikan päälle kannattaa tulla, jos vain mahdollista.

Ilmoittautuminen on mentoreille ja aktoreille auki, lisätietoa klikkamalla linkkiä.

Suomen Eläinlääkärilehti

Pääkirjoitus Eläinlääkärilehti 1/2024

Uusilla eläinlääkäriopiskelijoilla on kautta vuosien ollut vahva motivaatio opiskeluun. Monet ovat päättäneet eläinlääketieteelliseen pyrkimisestä vuosikausia aiemmin, usein jopa ainoana opiskeluvaihtoehtona. Motivaatio opiskeluun säilyy vahvana koko opiskeluajan ja valmistumisprosentit ja -aikataulut hakevat vertaistaan. Vaikka entistä harvemmalla taitaa taustalla olla halu tulla James Herriotiksi, olen vakuuttunut, että perussyynä on halu tehdä eläimille hyvää, auttaa tavalla, johon vain eläinlääkärikoulutuksen saaneet pystyvät.

Puheenjohtajan palsta Eläinlääkärilehti 1/2024

Vuoden vaihde toi voimaan uuden eläinten hyvinvointilain. Lain tarkoituksena on edistää eläinten hyvinvointia, hyvää kohtelua ja suojella eläimiä niiden hyvinvoinnille aiheutuvalta haitalta. Lain rinnalle voimaan astui valtioneuvoston asetus eläimille tehtävistä toimenpiteistä ja keinollisen lisäämisen menetel­mistä. Olettehan kaikki huomanneet nämä ja ottaneet ne haltuun Finlexin säädöskokoelmasta.