Responsiivinen kuvakaruselli

  • Ammattilaiset eläimen terveyden puolesta.

  • Yhteisen terveyden asialla.

  • Elintarvikehygienia kunnossa.

  • Eläinlääkärit. Joka päivä.

  • Eläinlääkäriliitto 125 vuotta yhteisen terveyden asialla

  • Epidemiat seurannassa

  • Terveyttä eläimille ja ihmisille.

Eläinlääkäriliitto on koonnut uudistukseen liittyvää aineistoa jäsenilleen. Kunnista ja aluehallintovirastoista maakuntiin siirtyvien sekä kokonaan uusien ympäristöterveydenhuollon tehtävien tehokkaassa ja tarkoituksenmukaisessa organisoinnissa tarvitaan eläinlääkärin asiantuntemusta.

Suomen Eläinlääkärilehti

Pääkirjoitus Eläinlääkärilehti 4/2018

Ei ainakaan hattarasta ja kukkasista, se on tässä vaiheessa uraa tullut jo tuskallisen selväksi. Oli eläinlääkärillä työvuosia takana kolme tai kolmekymmentä, ovat ammattilaisen perusrakennusaineet samoja: intohimo eläinlääketieteeseen, päämäärätietoisuus, empatia, analyyttinen ajattelu ja välillä jopa armoton tahto onnistua. Suurin ero nuoremman ja kokeneemman kollegan välillä on suhtautuminen vastoinkäymisiin: nuoresta kollegasta vuosien tuoma rutiini ja ammatillinen kokemus eivät ole vielä ehtineet pusertaa epävarmuuden ja armottomuuden osuutta siedettävälle tasolle.

Puheenjohtajan palsta Eläinlääkärilehti 4/2018

Maakuntavaalit pidetään lokakuun lopussa, jos eduskunta hyväksyy kesällä maakunta- ja sote-uudistuksen lainsäädännön. Eläinlääkärit ovat tärkeässä roolissa maakunnissa uudistuksen virkamiesvalmistelussa, ja lisäksi eläinlääkärien osaamista tarvitaan myös maakuntien poliittisessa päätöksenteossa.

Liitto kannustaa eläinlääkäreitä asettumaan ehdolle maakuntavaaleissa ja tukee ehdokkaaksi lähteviä jäseniä sekä tarjoaa materiaalia liiton tavoitteista verkossa liiton sote- ja maakuntasivuilla. Liitto toteuttaa alkusyksystä maakuntakiertueen, mikäli vaalit toteutuvat.